Två tävlingar i Sydkorea de kommande veckorna blir avslutningen av samarbetet mellan Pontus Samuelsson och Linn Grant. Nu söker svenskan ny caddie // Foto: Getty Images

Tournytt

Linn Grant söker ny caddie

Nya tider för Grant då pojkvännen satsar på sin egen golfkarriär.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-30 Uppdaterad 2023-03-30

De har varit ett strävsamt och lyckosamt par på och vid sidan av golfbanan under en period där Linn Grant gått från duktig amatör till en av de hetaste spelarna i damvärlden på golfsidan. Hon vann hela sex tävlingar på Sunshine Tour och Ladies European Tour under 2022 och är i dagsläget bästa svenska spelare på 22:a plats på Rolex Rankings, damernas världsranking. Men i framtiden kommer Linn Grant inte att ha pojkvännen Pontus Samuelsson på bagen, två tävlingar i början av april på Korean LPGA Tour kommer att bli de två sista tävlingarna, åtminstone på ett tag framöver.

– Det är lite blandade känslor. Tråkigt såklart och inte kunna resa ihop varje vecka och uppleva allt tillsammans. Samtidigt känns det kul att ta ett nytt steg och börja jobba med någon som redan är professionell caddie, säger Grant, till Sydsvenskan.

Intresset för att ta över som caddie för en av de absolut mest intressanta framtidsnamnen är naturligtvis stort. Men Linn Grant har klart för sig vilka egenskaper som krävs och hur hon ska hitta rätt person för jobbet.

– Det är många som vet vilka spelare som är lediga och de som är intresserade hör av sig. Jag har tre stycken som känns relevanta nu. Tanken är att köra som anställningsintervjuer, berättar Grant.

Schemat för året är lite osäkert för Grant, som inte vaccinerat sig mot Covid och därför inte kan deltaga på LPGA-tävlingarna som spelas i USA, just nu. Därför spelar hon två tävlingar, Lotte Rent a Car Ladies Open mellan 6-9 april och veckan därpå Medieheal Hankookilbo Championship, på KLPGA Tour i Sydkorea de närmaste veckorna.

Pontus Samuelsson å sin sida ska satsa på sin egen golfkarriär, som naturligtvis har hamnat lite i skymundan under tiden som caddie åt Linn.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-30
TournyttLinn GrantPontus SamuelssonTournytt
Scroll to Top