Brooks Koepka är nöjd med sitt lags nya logga, skapad av hans egen mamma // Foto: Getty Images

Koepkas mamma skapade nya lagmärket

Koepka vill vända den svaga inledningen av 2023.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-30 Uppdaterad 2023-03-30

Det är dags för årets tredje LIV-tävling den här veckan på Orange County National i Orlando. Det är andra säsongen för den nystartade touren och de olika lagen har för första gången fått möjligheten att förbereda sig för en ny säsong. För Brooks Koepka, kapten för Smash GC, innebar den nya säsongen att han ville skapa ett nytt lagemblem. En uppgift som till slut fick en oväntad lösning.

– Förra årets logga var väl inte direkt snygg, om man ska uttrycka sig snällt. Så vi satte oss, och egentligen var det min mamma som tog fram den nya, som blev betydligt snyggare i varje fall, sa Koepka inför veckans tävling.

Här nedanför kan ni jämföra fjolårets Smash-logga med Brooks Koepkas mammas nya version till vänster.

Brooks Koepkas lag Smash GC slutade tvåa i lagtävlingen förra säsongen, men har inlett årets säsong minst sagt tveksamt, och har hittills inte lyckats skrapa ihop en enda poäng efter två deltävlingar. Detsamma gäller för Henrik Stensons lag Majesticks GC. Men Koepka är inte orolig trots att han slutat på 29:e respektive 31:a plats i de två första tävlingarna.

– Vi har inte spelat särskilt bra så här långt men det är bara två tävlingar, vi kan vända på detta snabbt.

Och efter tävlingen i Orlando väntar Masters på Augusta National, en tävling där Koepka har haft stora framgångar de senaste åren med en delad andraplats 2019 och en delad sjundeplats 2020. De senaste två upplagorna har han dock missat kvalgränsen. 18 spelare från LIV Golf Invitational Series kommer att finnas på plats för årets första herrmajor.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-30
TournyttAugusta NationalBrooks KoepkaLIV Golf Invitational SeriesThe MastersTournytt
Rulla till toppen