Rory McIlroy har hamnat lite grand i skottgluggen efter att ha valt att strunta i de regler som han själv varit med att skapa // Foto: Getty Images

Tournytt

McIlroy: ”Kommer förmodligen spela den begränsade bollen oavsett”

Kommer spela bollen som används i majors, i alla tävlingar.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-28 Uppdaterad 2023-03-28

Förra veckan berättade Rory McIlroy i podcasten No Laying Up att han gillar R&A och USGA:s förslag om en ny modifierad lokal regel gällande golfbollar, som i slutändan skulle leda till att begränsade golfbollar kan komma att användas vid proffstävlingar för herrar med start 2026. 

PGA Tour har varken sagt bu eller bä till förslaget utan vidhåller att touren kommer bestämma själv vad den anser är bäst för spelarna och produkten. 

Nu har hela intervjun med McIlroy släppts och nordirländaren kommer med nya uttalanden. Om förslaget antas och majortävlingarna väljer att anamma den modifierade lokala regeln, så kommer McIlroy förmodligen vilja spela en begränsad golfboll i alla tävlingar oavsett om PGA Tour fortsatt skulle tillåta långtflygande golfbollar.

– För mig är majors de viktigaste tävlingarna, så om PGA Tour inte anammar den så kommer jag kanske vilja spela med den modifierade bollen för jag vet att det kommer ge mig bäst förutsättningar att förbereda mig inför majortävlingarna. Men det är min personliga inställning i det här skedet av min karriär, som jag vet kommer definieras av antalet majors jag förhoppningsvis vinner från nu tills jag slutar. Om den bollen kommer ge mig bäst chanser att lyckas i majors, så är det den jag kommer använda, säger Rory McIlroy. 

McIlroy har vunnit fyra majors (den senaste 2014), 23 tävlingar på PGA Tour och 15 på DP World Tour. Han har vunnit alla majors utom The Masters på Augusta. Nästa vecka får han chansen igen. Han var tvåa bakom Scottie Scheffler förra året.

Läs mer:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-03-28
NyheterTournyttUtrustningBollargolfbollarGolfutrustningRory McIlroyTournyttUtrustning
Rulla till toppen