För första gången sedan 2017 är Justin Thomas utanför topp tio på herrarnas världsranking // Foto: Getty Images

Tournytt

Efter fem och ett halvt år – Thomas utanför topp-tio

Svensken klättrade 181 placeringar efter fina resultatet.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-28 Uppdaterad 2023-03-28

Sedan 2017 har Justin Thomas varit fast förankrad bland de tio främsta på herrarnas världsrankinglista, OWGR. Men efter Sam Burns seger i WGC Dell Technologies Match Play i Texas halkade Thomas ner till en elfteplats, och det är första gången på över fem och ett halvt år som Thomas är utanför topp tio.

Världsetta är fortfarande amerikanen Scottie Scheffler, som föll i semifinalen av Match Play mot blivande segraren Sam Burns och som sedan också föll i matchen om tredje pris mot nordirländaren Rory McIlroy. Scheffler har drygt 1,3 poäng fler än nya tvåan på världsrankingen, McIlroy, som klev förbi spanjoren Jon Rahm. McIlroy slutade trea i Texas medan Rahm blev utslagen i gruppspelet.

Här är de elva främsta på OWGR:

För svensk del har vi en spelare bland de 50 främsta. Alex Norén var 39:a vid årsskiftet och är just nu på en 42:a plats efter att ha klättrat två placeringar trots att han åkte ut i gruppspelet av WGC Dell Technologies Match Play. Det största hoppet uppåt för svensk del den här veckans stod Tim Widing för. Hans delade åttondeplats i Club Car Championship på Korn Ferry Tour gav drygt 2.08 poäng och Widing klättrade 181 placeringar upp till en 691:a plats.

Svenska spelare bland de 500 främsta på OWGR:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-28
TournyttAlexander NorénJustin ThomasOWGRRory McIlroySam BurnsScottie SchefflerTim WidingTournyttVärldsrankingen
Scroll to Top