Rikard Karlberg är tvåa efter 36 hål i sin första tävling för året på Challenge Tour // Foto: Getty Images

Karlberg imponerar i årets första start på Challenge Tour

Är tvåa efter 36 hål i jakten på att ta sig tillbaks till finrummet.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-24 Uppdaterad 2023-03-27

Förra året blev Rikard Karlberg av med spelrättigheterna på DP World Tour. Vägen tillbaks har inletts via ett par tävlingar på Asian Tour, med en fin delad tiondeplats förra veckan i Delhi som topp, och den här veckan gör han sin första start på årets Challenge Tour, Duncan Taylor Black Bull Challenge, i indiska Bangalore. Efter två ronders spel är Karlberg tvåa, ett slag bakom ledande spanjoren Manuel Elvira. Svensken har haft ronder på 68-66, har bara gjort en enda. bogey under de första 36 hålen och är tio under par totalt.

– Jag tycker att jag spelade bra redan första ronden men behövde träffa några fler fairways, och det gjorde jag idag. Jag fick en riktigt bra start och var fyra under par efter fem hål och är nöjd med hur jag spelade, sa Karlberg efter sin 66-rond andra dagen.

Den nu 36-åriga svensken har en seger på DP World Tour, Italian Open, från 2015. Nu vill han naturligtvis tillbaks till högsta nivån i Europa och han har inga planer på att spela för defensivt under helgen.

– Det är lätt att man blir lite konservativ när man är i den här positionen. Men jag tror att segerscoren kommer att hamna runt 20 under eller ännu lägre och då måste man göra många birdies. Det är ganska tajt och många järn ut vilket passar mig bra, jag ska försöka spela aggressivt och smart, förklarar han.

Fler svenskar spelar bra i Bangalore. Henric Sturehed (67-69) är åtta under par på en delad sjundeplats och Adam Blommé (70-68), som är trea på CT:s Order of Merit, är på delad 18:e plats, fem slag bakom ledande Elvira.

På DP World Tour i Jonsson Workwear Open, som spelas i Johannesburg, är Sebastian Söderberg bästa svensk på delad tionde plats. Söderberg är tre slag bakom ledande tysken Nick Bachem.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-24
TournyttAdam BlomméChallenge TourDP World TourHenric SturehedManuel ElviraRikard KarlbergSebastian Söderberg
Rulla till toppen