Jens Dantorp tog en fin tredjeplats förra veckan och inledde veckans tävling i Johannesburg med 73 slag // Foto: Getty Images

Dantorp hoppas på stark säsong 2023

”Vill slåss om ett av de tio PGA Tour-korten”

Text: Martin Strömberg • 2023-03-23 Uppdaterad 2023-03-23

Efter bra spel en längre tid utan att riktigt få det att lossna kom en tredjeplats för Jens Dantorp i förra veckans SDC Championship i Port Elisabeth i Sydafrika.

Efterlängtat och välbehövligt att få en liten boost relativt tidigt under säsongen.

– Ja det var skönt efter några tuffa tävlingsresultat i förra stretchen. Så det kändes bra att få till en bra tävling förra veckan. Jag har under en lång tid känt att spelet blir bättre och bättre men inte riktigt fått i puttarna. Förra veckan fick jag det och då fick man betalt för stabilt och bra spel från tee till green också, berättar Dantorp för Svenskgolf.se.

Den här veckan är det återigen tävling i Sydafrika. Samma land men en helt annan typ av bana väntar i veckans Jonsson Workwear Open. Tävlingen spelas på The Club at Steyn City i Johannesburg.

– Veckans bana är lite annorlunda och jag har aldrig varit här innan. Den är lite bredare från tee och en betydligt längre bana. Men det är fortfarande viktigt att placera bollen rätt och ge sig puttar från rätt sida. För min del blir målet att ge mig många chanser och hoppas att puttern kan förbli het.

Det blev en rond på 73 slag (+1) under första dagens spel efter att ha reparerat bra med tre birdies sista nio hålen (banans första nio). I ledningen efter halva första ronden är hemmaspelaren Darren Fichardt som gick runt på 64 slag.

För Dantorps del är det långsiktiga arbetet fortfarande viktigt och hans målsättningar under 2023 är höga.

– Jag skulle vilja vinna en tävling, spela Tourfinalen och slåss om ett av de tio PGA Tour-korten.

Här hittar ni veckans ledartavlor

Här hittar ni veckans TV-tider


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-23
TournyttDarren FichardtDP World TourJens DantorpTournytt
Rulla till toppen