Rickie Fowler vill gärna se matchspel på PGA Tours schema framöver, även om WGC Match Play skulle försvinna // Foto: Getty Images

Tournytt

Fowler vill se gamla formen av matchspel på PGA Tour

Jagar en plats på Augusta National efter långa formsvackan.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-22 Uppdaterad 2023-03-22

Det är stor sannolikhet att det är den allra sista upplagan av WGC Match Play som vi får se den här veckan på Austin Country Club.

Men det innebär inte att det är slutet för matchspelstävlingar på PGA Tour framöver, åtminstone inte om en av de mest populära spelarna, Rickie Fowler, får bestämma.

– Det är ett unikt format och annorlunda mot hur våra vanliga tävlingar ser ut. Jag vill gärna att det finns en matchspelstävling på schemat och helst skulle jag vilja ha det som det var tidigare med utslagning direkt och inga grupper. Ett annat alternativ är att man spelar 36 håls slagspel där de 16 bästa går vidare och sedan matchspel därifrån, förklarade Fowler inför veckans tävling.

Han ser dock samtidigt en del nackdelar med matchspelsformatet.

– Det är ju visserligen en del med tjusningen att vem som helst egentligen kan besegra vem som helst. Den som är rankad 64:a den här veckan kan ju mycket väl besegra ettan, golf är inte riktigt som många andra sporter, även om ettan vinner en majoritet av matcherna. Man kan stöta på någon som har en perfekt dag och så är man utslagen. Men jag älskar matchspel och hoppas att det kommer att finnas plats för det.

För Fowlers del verkar en lång formsvacka på väg att vara över. Han har klättrat tillbaks topp 100 på världsrankingen och behöver en bra vecka för att ha möjligheten att ta sig in i Masters på Augusta National genom att klättra in topp 50. Troligen behöver han minst ta sig till kvartsfinalen.

– Ja, jag vet att jag behöver spela bra och det är mitt kortsiktiga mål att spela mig in till Augusta. Men om det inte fungerar så kommer jag att fortsätta att försöka förbättra mig och allt är på rätt väg just nu.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-22
TournyttRickie FowlerTournyttWGC Match Play
Scroll to Top