I årets fjärde tävling på LPGA Tour är det äntligen dags för Ellinor Südow att göra sin debut i Arizona // Foto: Getty Images

Tournytt

Äntligen LPGA-dags för Ellinor Südow

Svenska rookien: "Det känns fortfarande inte verkligt"

Text: Martin Strömberg • 2023-03-22 Uppdaterad 2023-03-22

Veckans LPGA Drive On Championship är årets första “riktiga” LPGA Tour-tävling. Säsongsinledande Hilton Grand Vacations Tournament of Champions, Honda LPGA Thailand och HSBC Women’s World Championship har alla haft begränsade startfält men nu är det dags för 156 spelare vilket öppnar för några av den här säsongens rookies. En av dem är svenska Ellinor Südow, som ställer sig på tee för första gången i LPGA-sammanhang på Superstition Mountain Golf & Country Club på torsdagen.

Vasatorpsspelaren har gått college de senaste fem åren, först på University of North Carolina i Charlotte och sedan på University of Arizona, samma stat som hon nu kommer att göra LPGA-debut.

– Det känns väldigt speciellt. Jag tog min examen här och nu får jag göra min första start på samma plats. Det känns lite som att cirkeln sluts, förklarar Südow inför veckans tävling.

24-åringen slutade på en delad 17:e plats i kvalskolan till LPGA och ser fram mot att ta nästa steg i karriären.

– Jag älskar det här stället, att få komma in på rangen för första gången, se alla spelare och ha Nelly Korda bakom mig på rangen, det är supercoolt.

Ellinor Südow har inte vuxit upp i en golffamilj och har aldrig kollat på LPGA Tour när hon växte upp. Därför är känslan kanske lite annorlunda.

– Detta är helt nytt för mig. Jag ser det som en inlärningsprocess och ska lära känna miljön och alla människor och njuta av det. Samtidigt har jag spelat mig till den här platsen och förtjänat den så jag ska tävla och spela så bra jag kan, förhoppningsvis kan atmosfären lyfta mig.

Drömmen om LPGA kom ganska sent för Südow jämfört med många andra och resan dit har gått så fort gör att hon nästan inte hunnit med att greppa verkligheten.

– Det känns fortfarande inte verkligt. Det var först på college som jag började fundera på att bli golfproffs och LPGA blev det slutgiltiga målet och nu är jag här. Vid kvalskolan hade jag målet att kunna spela på Epson Tour den här säsongen men istället blev det LPGA och det är så coolt, säger Südow till LPGA Tour.

Övriga svenskor som kommer till start i LPGA Drive On Championship är Madelene Sagström, Anna Nordqvist, Maja Stark, Frida Kinhult, Pernilla Lindberg, Linnea Ström och Daniela Holmqvist.

Här hittar ni veckans TV-tider till LPGA Drive On Championship.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-22
TournyttEllinor SüdowLPGA TourNelly KordaTournytt
Scroll to Top