Justin Thomas och han caddie Jim "Bones" Mackay anmälde sig som frivilliga till att ha en kamera på bagen under spelets gång // Foto: Getty Images

Justin Thomas experimentperson med kamera på bagen

TV-bolagen försöker hitta nya sätt att höja värdet på sändningarna.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-17 Uppdaterad 2023-03-17

TV-bolagen försöker att utveckla sändningarna från golftävlingar för att ge tittarna något annat än de vanliga sving- och puttsekvenserna. På senare tid har man börjat att intervjua spelare på banan, satt mikrofoner på spelare och caddies, och nu kommer nästa försök. Under andra ronden av Valspar Championship på PGA Tour ska Justin Thomas ha en kamera på toppen av bagen under sluthålen, Cam-bag, som man kallar det i USA. Han och caddien Jim “Bones” Mackay anmälde sig som frivilliga till det lilla experimentet.

Thomas har tidigare sagt nej till att bära mikrofon under spelets gång.

– Det känns fel och är inte jag. Så nära som alla mikrofoner sitter på tee och runt greenerna så känns det onödigt för mig, har Thomas tidigare sagt.

Nu blir det alltså en kamera på bagen istället och vi får väl se om det ger något mervärde till sändningarna under fredagens rond. Thomas inledde Valspar Championship med en rond på 69 slag (-2) och är tre slag från ledningen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-17
TournyttJim "Bones" MackayJustin ThomasPGA TourTournytt
Rulla till toppen