Min Woo Lee har inget emot att visa känslor eller interagera med publiken när han spelar golf // Foto: Getty Images

Sist in – nu kan Min Woo Lee vinna Players

Kom in i The Players som sista spelare via världsrankingen.

Text: • 2023-03-12 Uppdaterad 2023-03-12

De 50 främsta på världsrankingen får plats i veckans Players Championship på TPC Sawgrass. Australiens Min Woo Lee föll från 47:e till 50:e veckans före tävlingen och var bara 0,38 poäng före landsmannen, 51:an på OWGR, Lucas Herbert. Nu fick 24-åringen möjligheten att spela Players Championship för första gången hittills i karriären med minsta möjliga marginal.

– Jag vet att det handlade om väldigt små marginaler att jag kom med och jag försöker att utnyttja möjligheten så bra som jag kan. Det hade varit surt att vara 51:a på listan, det är ju ändå en av de absolut största tävlingarna, förklarade Lee efter sin tredje rond.

Trots en bogey på sista hålet blev det 66 slag under lördagen. Han sänkte bland annat en gap-wedge på första hålet för eagle och var nära att rulla i en riktig monsterputt på det berömda 17:e hålet. Hela tiden med ett leende på läpparna.

– Många är väldigt allvarliga och seriösa härute men jag försöker vara lite tvärtom. Jag vill bara ha kul och har inget emot att prata lite med åskådarna och skratta lite om det inte går bra. Det har varit min attityd den senaste tiden att inte ta spelet för allvarligt.

Inför slutronden är Lee två slag bakom världstvåan Scottie Scheffler men han kommer inte att hålla igen eller börja spela defensivt.

– Nej, banan passar mig, jag tycker om att skapa slag från tee och älskar att spela här. Det kan bli en av de största dagarna hittills i mitt liv men jag kommer oavsett att gå ut och ha kul och bjuda på mig själv.

Svenske David Lingmerth är delad åtta inför slutronden, sex slag bakom ledande Scheffler.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2023-03-12
TournyttDavid LingmerthMin Woo LeePGA TourScottie SchefflerThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Rulla till toppen