Jordan Spieth följs oftast av stora åskådarmassor och den här gången var det til hjälp // Foto: Getty Images

Tournytt

Spieth räddades av åskådare

Vattenbesök förvandlades till eagle – tack var ett åskådarknä.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-11 Uppdaterad 2023-03-11

Efter en märklig berg- och dalbanerond stod Jordan Spieth på sitt sista hål för dagen, det nionde på TPC Sawgrass Stadium Course, och behöver göra minst par, helst birdie för att vara säker på att klara kvalgränsen. Efter att ha gått på 69 slag första ronden inledde han fredagen med två raka birdies och på fem under par var han i det skedet strax bakom den absoluta täten. Men sedan hände något. Spieth gick sju över par resten av ronden och behövde något på det avslutande nionde hålet. Och det fick han. Hans drive var på väg rakt mot vattnet på högersidan när bollen träffade knät på en åskådare och studsade framåt och ut i fairway.

Spieth själv insåg sin lycka.

– Jag kan inte påstå att jag förtjänade den turen och ofta om jag får en lycklig studs så får jag nästan lite dåligt samvete efteråt. Jag fastnade med foten när jag slog driven och den hade absolut gått i vattnet om den inte studsat på honom, nu fick jag en möjlighet och jag slog en jättebra spoon precis som jag ville och en bra chipp exakt som jag tänkt mig. Jag är tacksam över att jag fick den chansen.

Vips, så hade Spieth förvandlat ett vattenbesök till en eagle, och på par totalt är han bekvämt innanför kvalgränsen på just nu delad 39:e plats.

– Banan är extremt lurig i år och man måste vara så precis på varenda slag. Missar man så är det två slags plikt överallt, summerade Spieth sina känslor efter ronden på 75 slag.

Många storspelare riskerar att missa kvalgränsen i årets Players Championship. Världsettan Jon Rahm kastade in handduken inför andra ronden på grund av sjukdom, Rory McIlroy var sex över par på delad 112:e plats när spelet bröts och Justin Thomas balanserar just nu strax utanför gränsen på två över par.

LEDARTAVLA


Text: Martin Strömberg • 2023-03-11
TournyttJordan SpiethPGA TourThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top