Johanna Gustavsson inledde veckans Investec SA Women's Open med 66 slag och delar tredjeplatsen // Foto: Tristan Jones/LET

Gustavsson trea i Sydafrika – 16-åring satte banrekord

Formbesked av svenskan under första ronden i Kapstaden.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-09 Uppdaterad 2023-03-09

Ladies European Tour startade veckans tävling, Investec South African Women’s Open, redan på onsdagen och det är svenskt högt upp på ledartavlan efter första ronden. Johanna Gustavsson, som förra året fick sitt stora genombrott med en slutlig tredjeplats på Race to Costa del Sol, gick runt på 66 slag (-6) och delar tredjeplatsen. Inledningen av året har varit lite blandad kompott för Gustavsson med en delad 13:e plats i Marocko och en delad 22:a plats i Saudiarabien som bästa insatser så här långt. Första ronden på Steenberg GC den här veckan var ett klart steg uppåt med sju birdies och bara ett tappat slag på det elfte hålet efter en treputt.

– Jag spelade stabilt. Slog väl kanske inte riktigt så bra drives som jag önskat men de blev raka ändå trots att jag inte alltid träffade dem så bra, summerade svenskan ronden för tourens hemsida.

I ledningen efter första ronden finns blott 16-åriga tyskan Chiara Noja, som gick runt på 62 slag (-10), nytt banrekord. Detta trots att hon inte var helt nöjd med hur svingen kändes.

– Det kändes inte som att jag svingade särskilt bra idag men jag lyckades ge mig själv bra chanser och wedgarna och puttningen var definitivt bra, sa Noja efter sin rond.

Tyskan tog sin första seger på LET då hon vann den individuella delen av Aramco Team Series Jeddah i november förra året.

Näst bästa svenska efter första dagen i Kapstaden är Linnea Johansson som gick på 70 slag (-2) och delar 23:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-09
TournyttChiara NojaJohanna GustavssonLadies European TourLinnea JohanssonTournytt
Rulla till toppen