Marcus Kinhult gör en intressant start i veckans Magical Kenya Open på en anläggning som han trivs bra på // Foto: Getty Images

DP World Tour

Kinhult: ”Jag gillar layouten och att spela på hög höjd”

Har en god känsla inför veckans DP World Tour-tävling i Kenya.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-08 Uppdaterad 2023-03-08

Efter tre veckors tävlingsuppehåll ställer sig Marcus Kinhult på tee igen i veckans Magical Kenya Open. Han har varit i Spanien och tränat men hade ingenting emot att byta ett kyligt Spanien mot Kenya just den här veckan.

– Kroppen har varit lite stel efter kalla dagar i Spanien men börjar värmas upp igen och jag mår bra av värmen här nere.

Säsongen hittills har bjudit på lite blandad konfekt från Kinhult. Fyra vettiga ronder och en 34:e plats i Portugal, en delad åttondeplats i Dubai med mersmak och så senast en missad kvalgräns i Singapore.

Hur är formen?
– Den är lite oklar men jag har riktigt goa vibbar från den här banan så jag hoppas att det ska smitta av sig. Jag gillar layouten och att spela på hög höjd.

Marcus slutade delad åtta här ifjol och trea veckan efter i Qatar. Och en upprepning eller bättre av det scenariot skulle naturligtvis sitta fint även i år.

Totalt finns åtta svenskar på plats i Nairobi och Muthaiga GC den här veckan. Vid sidan av Marcus Kinhult spelar också Joakim Lagergren, Simon Forsström, Tobias Edén, Jens Fahrbring, Niklas Lemke, Henric Sturehed och Mikael Lundberg.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-08
TournyttDP World TourMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top