Moa Folke har redan tre topplaceringar i Sydafrika i år när hon ställer sig på startlinjen i veckans Investec SA Women's Open // Foto: Tristan Jones/LET

Formstarka Folke: ”Har förbättrat tekniken i det långa spelet”

Tolv svenskor startar i veckans Investec SA Women's Open.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-08 Uppdaterad 2023-03-08

Moa Folke har valt att inleda årets säsong på Sunshine Ladies Tour i Sydafrika. Efter tre starter har 27-åringen tagit en seger, en delad andraplats och en femteplats. Inte så konstigt att självförtroendet är på topp när Svensk Golf når henne i Sydafrika inför veckans andra raka LET-start, Investec SA Women’s Open.

– Jag är glad att jag har fått en så fin start på säsongen, det ger mig mycket självförtroende och jag är nöjd över att spelet fungerat så bra.

Hon gjorde en hel del bra tävlingar förra säsongen och har dessutom lagt ner mycket tid under lång period tillsammans med sin svingcoach, Patrik Jonsson, för att utvecklas vidare. Så att resultaten kommer kanske inte är helt överraskande.

– Det är nog en mix av flera saker som gör att det går bra just nu men jag har förbättrat min teknik i det långa spelet som vi har jobbat på i ett och ett halvt år. Mitt närspel har också blivit bättre och jag har puttat väldigt bra några av varven i år.

Nu i veckan väntar Steenburg GC utanför Kapstaden och det är en bana som Folke gillar. Och känslan inför veckan är god.

– Den är väldigt positiv. Det är en väldigt fin bana och utmaningen kan bli vinden då det kan blåsa ordentligt här.

Totalt sett är tolv svenskor på plats för veckans Investec SA Women’s Open: Johanna Gustavsson, Linnea Ström, Lisa Pettersson, Elin Arvidsson, Sofie Bringner, Anna Magnusson, Emma Nilsson, Linnea Johansson, Linda Wessberg, Jenny Haglund, Moa Folke, Sara Kjellker.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-08
TournyttLadies European TourMoa FolkeTournytt
Rulla till toppen