Två saguarokaktusar togs ner för att ge plats åt tält. Genrebild: Getty Images

Tournytt

LIV-bana högg ner kaktusar utan tillstånd

The Gallery Club skyller på trädgårdsfirma.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-07 Uppdaterad 2023-03-07

17–19 mars spelas deltävlingen LIV Golf Tucson på The Gallery Club i Arizona. Nu utreds klubben av lokala myndigheter efter att två kaktusar huggits ner för att ge plats åt tält inför tävlingen. 

Lokalbefolkningen rasar och det statliga jordbruksdepartementet ifrågasätter handlingen. 

Klubbchefen menar att det rör sig om ett missförstånd och misstag där trädgårdsfirman huggit ned kaktusarna utan att be klubben om tillåtelse. 

Klubben får ta ner skyddade växter och träd som står på deras mark men detta måste föregås av en anmälan till jordbruksdepartementet 20–60 dagar före växterna tas bort. Det måste också finnas ett tillstånd på plats. Där har klubben och trädgårdsfirman felat. Efter tävlingen ska kaktusarna ersättas.

– Vi förstod det som att kaktusarna skulle omplaceras, istället höggs de ner utan vår tillåtelse. Vi samarbetar fullt ut med utredningen och planen att ersätta kaktusarna när väl tävlingen är över, säger klubbchefen Jeremy Duda till Golfweek. 

Henrik Stenson finns med i startfältet den 17 mars. The Gallery Club var spelplatsen när Stenson 2007 vann WGC-Accenture Match Play Championship.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-03-07
TournyttLIV Golf Invitational SeriesThe Gallery ClubTournytt
Scroll to Top