Linn Grant har ännu en topplacering inom räckhåll, hon delar sjätteplatsen inför sista ronden av LPGA-tävlingen i Singapore // Foto: Getty Images

Grant sexa inför sista ronden i Singapore

Fem slag bakom sydkoreanska efter ännu en blöt dag.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-04 Uppdaterad 2023-03-04

De svenska damerna turas om att slåss om topplaceringar på LPGA Tour. Efter Maja Starks andraplats i säsongsinledningen och den delade fjärdeplatsen i Thailand senast är det Linn Grants tur att ligga bra till inför avslutningen av HSBC Women’s World Championship. Grant gick på 71 slag under lördagen, som återigen bestod av en hel del regn, och är med sina nio under par totalt på delad sjätteplats, fem slag bakom ledande sydkoreanskan Jin Young Ko.

På andra plats finns världstvåan Nelly Korda, två slag bakom Ko.

Grant gjorde tre birdies och två bogeys under lördagens rond där hon träffade 14 greener. Hon missade lite mer från tee, hade 9 av 14 fairwayträffar, och de två bogeys som hon gjorde kom på par fem-hål.

Madelene Sagström är på väg mot en ny bra tävling och är på delad 21:a plats med fem under par. Anna Nordqvist (-3) är på delad 30:e plats och Maja Stark (+4) på delad 55:e plats inför söndagens avslutande rond.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-04
TournyttAnna NordqvistJin Young KoLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkNelly KordaTournytt
Rulla till toppen