Linn Grant delar femteplatsen efter två ronder av veckans LPGA-tävling i Singapore // Foto: Getty Images

Grants höga målsättning 2023

Jagar ännu en topplacering i Singapore.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-03 Uppdaterad 2023-03-03

Linn Grant följde upp första dagens 69 slag med en 67-rond på fredagen, och svenskan är delad femma i HSBC Women’s World Championship på Sentosa GC i Singapore med 36 hål kvar att spela. Grant gjorde en eagle, tre birdies och resten par under fredagen, som blev försenad på grund av ett långt regnuppehåll. Det var en nöjd Grant som mötte media efteråt.

– Jag spelade stabilt, slog många bra drives och var närmare flaggan än första dagen. Lyckades också få i några puttar och det var en bra dag, sa Grant efter ronden.

Långa uppehåll under ronden kan ibland störa rytmen för ronden, men Grant hanterade uppehållet bra.

– Det känns som att jag är van vid regn men man vill inte strula till det i början efter ett uppehåll och det löste sig bra idag.

Efter förra säsongens stora genombrott har Grant satt upp nya mål inför säsongen 2023, och det är högt ställda mål.

– Jag vill komma med i Solheim Cup, ta mig upp topp-fem i världen och vinna en major. Jag analyserar varje tävling och försöker hela tiden utvecklas och ändå tänka så långsiktigt som möjligt, förklarar Grant.

I ledningen efter två ronder den här veckan finns amerikanskan Danielle Kang på tio under par, ett slag före tre spelare på nio under par och sedan Grant och två andra på åtta under par. Madelene Sagström är delad 21:a på fyra under par, Maja Stark är delad 34:a på tre under par och Anna Nordqvist delad 39:a på två under par.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-03
TournyttAnna NordqvistDanielle KangLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen