Moa Folke jagar sin andra seger på kort tid i Sydafrika och leder med två slag i Joburg Open // Foto: Tristan Jones /LET

Tournytt

Folke följer i Grants fotspår

Jagar sin andra seger på kort tid i Sydafrika.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-03 Uppdaterad 2023-03-03

Förra säsongen grundlade Linn Grant sin fantastiska säsong genom att storspela på Sunshine Ladies Tour i Sydafrika. Grant tog tre segrar på sex veckor 2022 och den första kom i Dimension Data Pro-Am, samma tävling som Moa Folke vann tidigare i år. Nu leder Folke Joburg Open – som Grant också vann 2022 – efter tre ronder. Och kan Folke få samma utveckling som Grant hade ifjol har hon ett spännande 2023 att se fram mot.

Med tolv under par är Folke två slag före danskan Nicole Broch Estrup inför sista ronden på söndagen.

– Jag spelade riktigt bra och är väldigt nöjd. Vinden var lite annorlunda idag så jag var nervös inför utslaget på sista hålet, förklarade Folke för LET efter ronden.

Men utslaget gick bra och trots att det hamnade i ruffen lyckades svenskan håla ut för en eagle.

– Bollen låg bra och jag valde mellan två klubbor. Tog den ena, slaget såg bra ut och det var en härlig känsla att se den gå i. Jag har byggt upp så mycket självförtroende efter segern och vet att jag kan spela bra.

Också Linnea Johansson har segerchans inför den avslutande ronden. Johansson är sju under par och fem slag bakom Folke inför sista ronden. Sofie Bringner är delad nia på fem under par.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-03
TournyttLadies European TourLinn GrantLinnea JohanssonMoa FolkeNicole Broch EstrupSofie BringnerTournytt
Scroll to Top