Ian Poulter och Lee Westwood får vänta på definitivt besked. Bild: Getty Images

DPWT/LIV

Beslutet om LIV-golfare på DPWT dröjer

Sagt att det skulle ta ett par veckor. Nu kan det ta fyra månader.

Text: Bo Hansson • 2023-03-01 Uppdaterad 2023-03-01

Före ett par veckor sedan, 6–10 februari, hölls en skiljedomsförhandling bakom lyckta dörrar på Sport Resolutions i London. En panel på tre domare lyssnade till DPWT:s jurister och de jurister som representerar de 13 LIV-spelare som anmält DP World Tour.
Från början var det sagt att ett beslut i frågan om DP World Tour har rätt att stänga av LIV-spelare eller inte skulle komma i slutet av februari eller möjligen början av mars. LIV-golfaren Lee Westwood, som var på plats under processen, sa, enligt Daily Mail, att han hade fått veta att det skulle ta två till tre veckor.
Nu verkar det inte bli så. Det kommer, enligt Daily Mail, att ta två till fyra månader innan ett beslut är framme. Det skulle, i sämsta fall, innebära att det vi är inne i juni innan besked kommer.

Det hela började i juni förra sommaren då LIV Golfs premiärtävling London Invitational krockade med den svenska DP World Tour-tävlingen Scandinavian Mixed. Ett antal DPWT-spelare begärde tillstånd, så kallad release, att få spela London.
De fick nej men spelade i London ändå.
Två veckor senare gav DP World tour dem böter på 100 000 pund. De blev dessutom avstängda två tävlingar.
Tre av spelarna – Ian Poulter, Adrian Otaegui och Justin Harding – anmälde saken till den brittiska skiljedomstolen Sports Resolutions. De fick ett tillfälligt stopp på avstängningen och kunde spela vidare på DP World Tour.
I oktober vann Otaguei Andalucia Masters.
Efter hand kom ytterligare spelare in med överklagan. Totalt är det nu 13 spelare som står bakom anmälan. Förutom de tre ovan är det Lee Westwood, Sam Horsfield, Richard Bland, Shaun Norris, Laurie Canter, Wade Ormsby, Patrick Reed, Bernd Wiesberger, Graeme McDowell och Martin Kaymer.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-03-01
TournyttDP World TourLIV Golf Invitational SeriesSkiljeförhandlingSports ResulotionsTournytt
Scroll to Top