Maja Stark gick runt på 69 slag på lördagen inför karriärens hittills största publik /let / Foto: Getty Images

Stark: ”Största publiken jag spelat för”

Delar fjärdeplatsen med Nordqvist inför sista ronden i Thailand.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-25 Uppdaterad 2023-02-25

Tredje ronden av Honda LPGA Thailand är avslutad och Maja Stark fick känna på den thailändska hemmapubliken som kom ut i stora mängder.

– Jag hade inget problem med att det var mycket folk, det var coolt och troligen den största publik jag spelat för, men jag hade problem med dålig puttning. Jag slog många puttar i rätt fart men läste fel, sa Stark efter sin 69-rond.

Eftersom ledande hemmaspelaren Natthakritta Vongtaveelap gick på 64 slag så blir avståndet inför sista ronden sex slag upp för Stark. Men det förändrar ingenting i spelstrategin inför söndagen.

– Jag ska bara fortsätta att lita på mina järnslag men framförallt puttningen. Eftersom jag nästa inte satte någonting idag så måste jag påminna mig att lita på linjerna och att puttarna ska gå i.

Stark delar fjärdeplatsen med bland annat Anna Nordqvist och den svenska duon går tillsammans med amerikanskan Lilia Vu i näst sista bollen på söndagen. Nordqvist hade 67 slag på lördagens rond och var relativt nöjd efteråt.

– Det var ganska mycket vind och jag fick ingen bra start med bogey direkt. Men jag slog ganska många bra slag sista nio och det var skönt att lyckas vända tillbaks ronden.

Det är svenskt också på delad 20:e plats i form av Frida Kinhult som är åtta under par och tolv bakom Vongtaveelap. Linn Grant och Madelene Sagström delar 37:e plats på sju under par, 13 slag från ledaren.

Se höjdpunkterna från lördagen i videospelaren nedan

LEDARTAVLAText: Martin Strömberg • 2023-02-25
TournyttAnna NordqvistFrida KinhultLilia VuLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkNatthakritta VongtaveelapTournytt
Rulla till toppen