Granskningsnämnden fäller ett inslag i SVT:s Sportnytt utifrån kraven på saklighet // Foto: Getty Images

Stenson redo: ”Fått en del positiva svar”

Majesticks vill utmana om lagsegern under LIV Golfs andra säsong.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-24 Uppdaterad 2023-02-24

Det är dags för den andra säsongen av omskrivna LIV Golf Invitational Series. Under fredagen inleds LIV Golf Mayakoba i Mexiko och Henrik Stenson är en av tre kaptener i Majesticks GC, övriga två är Lee Westwood och Ian Poulter, och laget vill gärna förbättra sin sjätteplats från premiärsäsongen. Segern i lagtävlingen förra året gick till 4Aces med Dustin Johnson som kapten. 4Aces vann fem av åtta tävlingar men har i år bytt ut Talor Gooch mot Peter Uihlein i uppställningen.

Majesticks är enda laget med flera kaptener och består utöver de tre rutinerade spelarna också av ynglingen, Sam Horsfield, 26 år.

– Vi har tajt sammanhållning i vårt lag och grabbarna verkar sugna på att komma igång. Sam har haft en höft som stört honom lite men vi gamlingar känns ganska hela och rena. Det blir givetvis hårt motstånd igen men vi var ju bra med i lagbiten förra året så vi har ju inte mindre förhoppningar i år, berättar Stenson för Svenskgolf.se.

För egen del har Stenson redan inlett säsongen med en delad 20:e plats i Abu Dhabi och en delad åttondeplats i Dubai, på DP World Tour, för att sedan sluta delad 28:a i Saudi International på Asian Tour. Tre klart godkända tävlingar av Stenson, som ser en positiv trend när det gäller utvecklingen av det egna spelet.

– Jag fick ju en del positiva svar de första tre tävlingarna och hoppas kunna spinna vidare på det. Det blir mycket golf mellan mars och augusti och vi försöker vara på tårna. När det gäller utrustningen så har jag bytt putter och experimenterat lite där men i övrigt är det samma som vanligt.

Under första ronden i Mayakoba startar Stenson på det 18:e hålet och spelar tillsammans med amerikanen Bryson DeChambeau och spanjoren Sergio Garcia.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-24
Tournytt4AcesBryson DeChambeauDustin JohnsonHenrik StensonIan PoulterLee WestwoodLIV Golf Invitational SeriesMajesticks GCSam HorsfieldSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen