Nelly Korda var med i QBE Shootout på PGA Tour i december förra året. Den tävlingen blir nu en mixad tävling. Bild: Getty Images

Tournytt

PGA och LPGA Tour startar mixad tävling

Ett Scandinavian Mixed fast i mindre storlek.

Text: Bo Hansson • 2023-02-23 Uppdaterad 2023-02-23

I Sverige finns redan Scandinavian Mixed, en tävling som ingår på både LET och DP World Tour där damer och herrar spelar om samma prispott. Linn Grant vann förra årets upplaga på Halmstad i suverän stil.
Nu ska även PGA Tour och LPGA Tour dra igång en mixad tävling. Den ska heta och spelas på Tiburon GC i Florida 8–10 december.

I Scandinavian Mixed deltar 75 damer och 75 herrar.
Här är tanken att 32 spelare – 16 från respektive tour – ska vara med. Prispotten blir fyra miljoner dollar.
– Genom att gå ihop med PGA Tour och arrangera en mixedtävling där de bästa herrarna och damerna i världen tävlar sida vid sida så kommer vi att kunna erbjuda en minnesvärd och underhållande upplevelse för alla golffans. Det här är ett viktigt steg framåt för golfen, damgolfen  och LPGA , säger LPGA-chefen Mollie Marcoux Samaan.
– I arbetet med att öka intresset för golf har en mixad tävling i kalendern varit prioriterad. Vi ser fram emot att samarbeta med LPGA, säger Jay Monahan, chef på PGA Tour.
Världstvåan Nelly Korda ser fram emot den nya tävlingen, skriver Sky Sports.
– Det handlar verkligen om att vara inkluderande och visa folk att golf kan vara för alla, oavsett hur man spelar. Det här kommer att bli den perfekta möjlighet för mig att göra något viktigt och inspirera nästa generations golfare, säger hon.
Kanske läge för ett studiebesök i Sverige i juni? Då spelas Scandinavian Mixed på Ullna.

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-02-23
TournyttGrant Thornton InvitationalLPGA TourPGA TourScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top