Jon Rahm har snittat drygt 17 miljoner inspelade kronor per tävling hittills under säsongen // Foto: Getty Images

Rahms magiska 2023 – så mycket har han spelat in

På väg att krossa Schefflers rekord från förra säsongen.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-21 Uppdaterad 2023-02-21

När Jon Rahm slog i den sista putten för seger i Genesis Invitational på Riviera CC så var det spanjorens tredje seger under året 2023, och hans femte seger på sina 13 senaste starter. I och med att Genesis Invitational var en av de tävlingar som PGA Tour uppgraderat och höjt prissuman i så var segern i söndags värd hela 37,4 miljoner kronor och om man räknar in fjärdeplatsen i CJ Cup i höstas, som också ingår i årets säsong, så har den nye världsettan spelat in hisnande 102,3 miljoner kronor. På sex starter ger det ett snitt per tävling på drygt 17 miljoner kronor.

Tvåan på listan över inspelade pengar hittills under säsongen, Max Homa, har skrapat ihop drygt 65 miljoner kronor. Rekordet för en säsong sattes förra året av Scottie Scheffler som då spelade in motsvarande drygt 146 miljoner svenska kronor. Möjligheterna för Rahm att lyckas slå den siffran den här säsongen får betecknas som goda.

– Jag är inne på den bästa säsongen i mitt liv och förhoppningsvis kan jag fortsätta i samma stil, sa Rahm efter segern i Los Angeles.

Om man ser till inspelade pengar på PGA Tour under karriären har Rahm fortfarande en bra bit upp till toppen. Han avancerade i och med segern i söndags från 19:e till 15:e plats med drygt 465 inspelade miljoner. Etta på karriärlistan är inte oväntat Tiger Woods med drygt 1,25 miljarder kronor. Listan exkluderar dock spelare som inte har aktuella medlemskap på PGA Tour, vilket innebär att spelare som Phil Mickelson och Dustin Johnson inte finns med.

Här nedan är toppen av listan över inspelade prispengar på PGA Tour i karriären:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-21
TournyttInspelade pengarJon RahmMax HomaPGA TourTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen