Tiger Woods gjorde en imponerande comeback på PGA Tour men någon omedelbar fortsättning blir det inte. Kroppen håller inte. Framöver är han glad om han kan spela de fyra majortävlingarna. Bild: Getty Images

PGA Tour

Kroppen orkar inte – Woods håller sig till majors framöver

"Det är max för resten av min karriär. Jag vet det och jag förstår det. Det är helt enkelt så verkligheten ser ut."

Text: Bo Hansson • 2023-02-20 Uppdaterad 2023-02-20

Tiger Woods comeback på PGA Tour slutade med en 45:e plats i Genesis Invitational. Woods klarade kvalgränsen, spelade alla fyra varven och efter 69­–­74–­67–­73 landade han på –1 totalt, 16 slag efter segraren Jon Rahm.
Det var den första tävlingsstarten för Woods sedan han missade kvalgränsen i The Open i somras.

Förra säsongen spelade Tiger Woods endast tre tävlingar, Masters, PGA Championship och The Open. Alla tre majors. Och det är majors han kommer att satsa på framöver.
­– Som jag sa redan förra året, jag kommer inte att spela mer än förmodligen majors och kanske några tävlingar till. Det är allt min kropp orkar med. Alla operationer jag gjort i ryggen, mitt ben, så som det är, jag kan helt enkelt inte. Förra året var mitt mål att spela i alla majortävlingarna. Det blev tre av fyra. Förhoppningsvis kan jag klara alla fyra i år och kanske peta in någon tävling till här och där. Det är max för resten av min karriär. Jag vet det och jag förstår det. Det är helt enkelt så verkligheten ser ut, sa Woods till amerikansk media efter Genesis Invitational.

Detta var första gången Woods spelade alla fyra ronderna sedan Masters i april förra året.
­– Det betyder mycket. Det går åt rätt håll, ja. Det var helt klart lite svårare än det förmodligen såg ut.
Själva tävlingsbiten är det svåra, adrenalinpåslaget det innebär, att kroppen går igång, menar Tiger Woods.
– Jag kan inte simulera det hemma. Även om jag spelar fyra dagar hemma är det inte samma sak. Intensiteten, fokuset som krävs att spela på den här nivån. Jag är bra på att simulera det hemma men det är helt enkelt inte samma sak som att vara här ute och verkligen göra det, säger han.

Årets första major är The Masters. Den spelas 6–­9 april.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-02-20
TournyttGenesis InvitationalMajorsNyheterTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen