Tiger Woods har utsetts till sjätte spelarrepresentant i PGA Tours Policy Board Foto: Getty Images

PGA Tour

Tiger går för seger – det svåra blir att gå

”Jag hade inte gjort det om jag inte trott att jag kan vinna.” Spelar ihop med Justin Thomas och Rory McIlroy de två första dagarna.

Text: Bo Hansson • 2023-02-15 Uppdaterad 2023-02-15

Tiger Woods är på plats på Riviera i Kalifornien för att spela Genesis Invitational. Han har inte tävlingsspelat sedan han missade kvalgränsen i The Open i somras. Räknar man bort majors är detta Tiger Woods första start på PGA Tour sedan Zozo Championship 2020.
Efter bilolyckan i februari 2021 är Tiger Woods fortfarande fysiskt begränsad. Det är framför allt höger ben som krånglar och ska Tiger Woods vara med hela vägen i tävlingen måste han gå runt de 72 hålen.
– Benet är bättre än förra året, problemet är min ankel. Så att kunna utsätta det för stress och kunna återhämta sig varje dag samtidigt som man får en styrkeutveckling har varit en intrikat balans att få ihop. Men det har blivit så mycket bättre de senaste månaderna, säger Tiger Woods till amerikansk media inför tävlingen.
Och han har höga mål denna veckan. Han är inte typen som är med bara för sakens skull.
– Jag ser fram emot att gå ut där och spela och jag hade inte gjort det om jag inte trodde att jag kan slå de här killarna och vinna tävlingen. Det är min inställning, säger Woods.

Senast Tiger Woods gick 72 hål på tävling var i Masters förra våren där han slutade på 47:e plats.  
Årets The Masters spelas 6–9 april. Tiger Woods har vunnit tävlingen fem gånger och har därmed rätt att vara med så länge han själv vill.
Flest Masters har Gary Player som 73 år gammal gjorde sin 51:a och sista start 2009. Han blev sedan en så kallad honorary starter tillsammans med Jack Nicklaus och Arnold Palmer. De tre slog varsitt utslag som markerade starten av tävlingen (Palmer är nu ersatt av Tom Watson).
Players rekord är inget 47-årige Tiger Woods jagar. Han har spelat 23 gånger och skulle vara tvungen att fortsätta tills han bli 76 för att nå det.
– Min hjälte Arnold Palmer spelade 50 raka Masters. 50 raka. Jag är inte ens 50 år än. Det kommer att komma en dag när min kropp inte tillåter mig att vara med där längre och det kommer förmodligen ganska snart. Men att acceptera det och gå över till någon form av ambassadörsroll och bara var där – nej, det finns inte i mitt DNA, säger Tiger Woods.

På Riviera, under torsdagen och fredagen, kommer Tiger Woods att spela i samma boll som Justin Thomas och Rory McIlroy.
Nitton av de tjugo högtst rankade spelarna i världen är med (världsfyran Cameron Smith tillhör LIV).
Alexander Norén är ende svensk i tävlingen.

LEDARTAVLA

TV-TIDERText: Bo Hansson • 2023-02-15
TournyttAlex NorénGenesis InvitationalPGA TourRiviera CCTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen