Adam Blommé slog till med karriärens bästa placering på Challenge Tour och klättrade ordentligt på världsrankingen // Foto: Getty Images

Tournytt

Svensken klättrade 164 placeringar

Blommés bästa tävling bäddade för jättelyft.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-14 Uppdaterad 2023-02-14

Efter en missad kvalgräns för två veckor sedan i Bain´s Whiskey Cape Town Open slog Adam Blommé till med karriärens bästa CT-tävling och en andraplats i Dimension Data Pro-Am på Fancourt Golf Estate. Blommé avslutade med en stark 66-rond och slutade 18 under par men kunde inte nå den storspelande hemmaspelaren Oliver Bekker, som var 22 under par. Blommé är i och med andraplatsen tvåa även på Challenge Tours Order of Merit, Road to Mallorca i ett tidigt skede av säsongen.

Andraplatsen gav resultat direkt även på världsrankingen. Blommé fick 3,63 poäng och avancerade från plats 739 till plats 575, ett lyft på 164 placeringar.

Längst upp i toppen tog sig Scottie Scheffler återigen upp på förstaplatsen men redan nästa vecka i Genesis Invitational kan Rory McIlroy eller Jon Rahm ta förstaplatsen igen vid seger.

Klart bäst av de svenska spelarna är fortfarande Alexander Norén på 41:a plats, ett fall med fyra placeringar från veckan innan efter att Norén missade kvalgränsen i Phoenix Open med ett slag. Näst bäst är Alexander Björk på plats 133 följd av Sebastian Söderberg som 143:a.

Här är de bästa svenskarna på världsrankingen:


Text: Martin Strömberg • 2023-02-14
TournyttAdam BlomméAlexander BjörkAlexander NorénOWGRSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top