Tiger Woods meddelar att han ställer upp i nästa veckas Genesis Invitational i Los Angeles // Foto: Getty Images

Tiger Woods tävlar igen – spelar på PGA Tour

Ställer upp i tävlingen som han debuterade i för 31 år sedan.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-11 Uppdaterad 2023-02-13

Det är nästan tre år sedan Tiger Woods spelade en ordinarie tävling på PGA Tour, Zozo Championship 2020. Men under fredagen meddelade Woods via Twitter att han tänker spela Genesis Invitational på Riviera CC utanför Los Angeles 16–19 februari. Woods är värd för tävlingen och det var också här han gjorde sin allra första tävling på PGA Tour som 16-åring 1992.

Woods startade i tre majors förra säsongen och spelade sedan också sin egen Hero World Challenge på Bahamas, där han berättade att han skulle försöka spela så många majors som hans kropp klarar av och möjligen en eller två ”vanliga” tävlingar.

– Jag har inte så mycket kvar i det här benet och det är allt jag klarar av. Kanske kan jag hitta något på någon av tävlingarna och vara med och slåss om segern igen, sa han då.

Genesis Invitational är en av de tävlingarna som PGA Tour lyfte upp inför den här säsongen med högre prissumma. 18 av de 20 främsta spelarna finns med i anmälningslistan till årets upplaga, bland dem världsettan Scottie Scheffler, tvåan Rory McIlroy och trean Jon Rahm.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-11
TournyttGenesis InvitationalPGA TourTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen