Jon Rahm vill bli historisk som en av få spelare på PGA Tour att vinna tre raka starter // Foto: Getty Images

Rahm jagar historisk tredje seger

Spanjoren vill in i historieböckerna. Norrman tappade tredje ronden.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-28 Uppdaterad 2023-01-28

Torrey Pines är en av spanjoren Jon Rahms absoluta favoritbanor och det var här 28-åringen tog sin allra första seger på PGA Tour 2017. Under årets upplaga inledde Rahm med en oväntat svag 73-rond men under torsdagen och fredagen har han växlar upp ordentligt. Ronder på 67-66 har tagit Rahm till en andraplats, två slag bakom ledande amerikanen Sam Ryder. Om Rahm lyckas vinna Farmers Insurance Open under lördagen blir han den sjätte spelaren de senaste 25 åren att lyckas vinna tre raka starter på PGA Tour. De övriga är Tiger Woods, David Duval, Vijay Sing, Rory McIlroy och senast Dustin Johnson 2017. Och trots att en seger skulle föra Rahm upp till förstaplatsen på OWGR är det historieböckerna som lockar mest.

– Att lyckas vinna tre starter i rad vore någonting att minnas och en verkligt speciell bedrift. Om jag sedan är etta, tvåa eller trea på världsrankingen spelar mig mindre roll, sa Rahm efter tredje ronden.

Under två dagar av svåra vindförhållanden har Rahm imponerat med precision från tee och dessutom vasst närspel. En seger i veckan skulle innebära Rahms tionde på PGA Tour. Rahm gjorde bland annat dagens enda eagle på det nionde hålet efter tre mäktiga slag.

– Jag har älskat den här platsen så länge jag kan minnas och den passar mina styrkor. Jag känner mig lugn och har jag vunnit två veckor i rad så finns väl inget som säger att jag inte kan göra det igen.

Bakom Ryder och Rahm finns en hel del andra toppspelare som säkert vill sätta käppar i hjulet för Rahm Tony Finau är ensam trea, två slag bakom Rahm och fyra bakom Ryder, efter 64 slag, fredagens bästa score. Collin Morikawa och Max Homa är två av fyra spelare på sju under par.

Enda kvarvarande svensken, Vincent Norrman, hade en tyngre tredjerond. Det blev till slut 77 slag i scorekortet och ett fall från delad fjärde- till delad 39:e plats för Norrman, som tappade drygt 4,6 slag mot övriga fältet på greenerna.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-28
TournyttCollin MorikawaFarmers Insurance OpenJon RahmMax HomaPGA TourSam RyderTony FinauTorrey PinesTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen