– Jag kommer att följa skiljedomen med intresse. Jag vill inte tippa något resultat, men det kommer att bli intressant att se hur det blir efteråt, säger Henrik Stenson. Bild: Getty Images

DPWT/LIV

Stenson kan se sig själv i Ryder Cup

Vill spela mer på DP World Tour än han gjort de senaste åren – om ett kommande domstolsavgörande tillåter det.

Text: Bo Hansson • 2023-01-23 Uppdaterad 2023-01-25

Henrik Stenson gjorde comeback på DP World Tour i just avslutade Rolextävlingen Abu Dhabi HSBC Championship. Den första tävlingen han spelat på touren sedan han shoppa av till LIV Golf i somras – och i samma I torsdags stund tappade jobbet som kapten för det europeiska Ryder Cup-laget.
Åsikterna om LIV Golf och spelare som gått över dit har varit många under säsongen. I torsdags, innan tävlingen, sa Stenson på en presskonferens att det kändes bra att komma tillbaka till touren, att han kände sig välkommen bland spelarna.


Stenson slutade på delad 20:e plats i tävlingen, åtta slag efter segraren Victor Perez.
Och Henrik Stenson vill spela mer på DP World Tour. Efter finalronden sa han att han kunde se sig själv spela mer i Europa än han gjort tde senaste åren – om möjligheten finns.
Den möjligheten hänger på utgången av en juridisk process i en engelsk domstol i februari. Domstolen ska då avgöra om spelare som gått över till LIV Golf har rätt att tävla på DP World Tour framöver.
– Jag kommer att följa den skiljedomen med intresse. Jag vill inte tippa något resultat, men det kommer att bli intressant att se hur det blir efteråt. Jag vill fortfarande spela på den här touren. Så som jag ser det har ingenting ändrats jämfört med när jag en gång började spela på flera tourer, säger Henrik Stenson till Golf Digest.

Henrik Stenson har också hopp om att möjligen kunna spela in sig i det europeiska Ryder Cup-laget. Laget som han alltså var kapten för i några månader innan han fick kicken och ersattes av Luke Donald.
– Jag har ju tittat på Ryder Cup som jag inte spelat själv tidigare. Självklart kommer det att bli extra känslomässigt för mig denna gången. Men om jag skulle gå ut och vinna The Open igen och spelar bra även i andra tävlingar, så kanske jag kvalificerar mig. Det är inte omöjligt. Det skulle verkligen vara ironiernas ironi. Men fram tills att vi vet exakt vad som gäller kan ingen säga hur det kommer att se ut och jag är inte typen som vill gissa, säger Henrik Stenson.

Denna veckan är han med i Dubai Desert Classic på Emirates i Dubai, säsongens andra Rolextävling.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-01-23
TournyttDP World TourDubai Desert ClassicHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesRyder CupTournytt
Rulla till toppen