Rikard Karlberg är på jakt efter ett asiatiskt kort. Bild: Getty Images

Kval Asian Tour

Trög kvalstart för Karlberg och Broberg i Asien

35 kort står på spel i finalkvalet. Fem ronder. Tuff konkurrens.

Text: Bo Hansson • 2023-01-18 Uppdaterad 2023-05-08

Rikard Karlberg och Kristoffer Broberg, två rutinerade namn som båda vunnit på DP World Tour, tappade sina kort på DPWT förra säsongen. Båda misslyckade sedan på kvalskolan i Spanien.
Så nu är de i Thailand på jakt efter en ny arbetsplats. I dag, onsdag, körde nämligen finalkvalet till Asientouren igång. Fem rundor på Lake View Resort & GC i Hua Hin, spel på två banor.
35 kort står på spel. 234 spelare är på plats. De 140 bästa (inklusive delningar) efter 36 hål går vidare till rond tre och fyra där det krävs att bli bland de 70 bästa (inklusive delningar) för att få spela den avslutande femte ronden.
I startfältet finns bland andra DPWT-vinnare som Marcel Siem, Alvaro Quiros, Brett Rumford och David Drysdale, skotten som spelat 575 tävlingar på DP World Tour utan att vinna. Här finns  Bae Sang-Moon som vunnit på PGA Tour och en mängd duktiga asiatiska spelare som är vana vid förutsättningarna. Förre Ryder Cup-kaptenen Davis Love III:s son Davis Love IV gör också ett försök.

Hua Hin är sex timmar före Sverige.
Kristoffer Broberg, som hade morgontid, fick en jobbig start för Broberg. Tre birdies visserligen men också fem bogeys och en dubbelbogey. Broberg slutade på 75 slag och +4 efter första dagen.
Än värre läge skaffade sig Rikard Karlberg, som spelade på eftermiddagen. Karlberg gjorde sju bogeys och en birdie och kom in sju över par (78 slag).
Broberg är delad 203:a, Karlberg delad 222:a.
Efter första dagen ligger gränsen för de 140 bästa på +1.
Leder gör taiwanesen Wang Wei-hsuan. Han är åtta under par.

FULLSTÄNDIG LEADERBOARD


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-01-18
TournyttAsian TourKristoffer BrobergRikard KarlbergTournytt
Rulla till toppen