Seger nummer fyra på PGA Tour för Si Woo Kim som imponerade under helgen på Hawaii // Foto: Getty Images

Kim tog fjärde segern efter sent drama

Chippade i för birdie på 17:e.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-16 Uppdaterad 2023-01-16

Sony Opens sista rond var länge en ganska sömning tillställning. Men på sluthålen blixtrade sydkoreanen Si Woo Kim till och hans avslutande två birdies räckte till slut hela vägen för 27-åringen som därmed tog sin fjärde seger på PGA Tour.

Avgörandet kom sent när han först chippade i för birdie från ett knepigt läge bakom Waialaes 17:e green och sedan lyckades tvåputta för birdie på sista hålet.

– Jag hade inget att förlora på 17:e hålet och var tvungen att slå bollen aggressivt. Att den gick i var lite flyt men väldigt skönt, sa Kim efter segern.

Tvåan Hayden Buckley hade möjligheten att ta tävlingen till särspel men klarade inte av att göra up and down från ett svårt läge vid sidan av green. En andraplats innebar Buckleys bästa placering på PGA Tour någonsin och det var en relativt nöjd tvåa som mötte media efteråt.

– Jag är faktiskt imponerad av mig själv. Även om det var lite skakig puttning idag så har jag satt mycket på greenerna i veckan och hade chansen ända in på sluthålet. Det här kommer bara att göra mig ännu bättre framöver, sa Buckley.

Kim hade 64-64 under helgens två ronder och med 18 under totalt slutade han ett slag före Buckley och två slag före Chris Kirk på tredjeplatsen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-16
TournyttChris KirkHayden BuckleyPGA TourSi Woo Kimsony openTournytt
Rulla till toppen