Det blev seger för det kontinentaleuropeiska laget, med Alex Norén som en av lagmedlemmarna, i Hero Cup // Foto: Getty Images

Tournytt

Norén föll men Kontinentaleuropa höll

Kaptenen nöjd efter segern i nya matchtävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-15 Uppdaterad 2023-01-16

Det blev förlust i singelmatchen för Alexander Norén sista dagen av nyinstiftade Hero Cup på Abu Dhabi GC. Skotten Robert MacIntyre vann med klara 5/3 efter att ha kopplat greppet tidigt genom att vinna de två första hålen på birdie. Norén fick sedan jaga men fick aldrig igång spelet fullt ut och matchen tog slut på 15:e hålet.

Trots Noréns förlust vann det kontinentaleuropeiska laget matchen mot Storbritannien/Irland med klara 14,5 mot 10,5. Kaptenen Francesco Molinari vann sin singelmatch mot Shane Lowry och gick genom de tre dagarna utan att förlora. Danske inhopparen Nicolai Høigaard vann sin viktiga match över irländaren Seamus Power med 2/0 och stod för en imponerande vändning. Høigaard tog 3,5 av 4 möjliga poäng under Hero Cup.

– En fantastisk vecka och roligt och intressant att spendera tid med de yngre spelarna som jag inte kände så väl tidigare. Det är mycket golf kvar innan Ryder Cup men det känns värdefullt att träffas och att få inleda säsongen med en sån här tävling känns riktigt bra, sa Molinari efter segern.

För Noréns del blev facit en seger, en delad match och två förluster.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-15
TournyttAlexander NorénDP World TourFrancesco MolinariNicolai HöjgaardRobert MacIntyreTournytt
Scroll to Top