Jordan Spieth gick från ledning till en delad 77:e plats och missad kvalgräns i Sony Open // Foto: Getty Images

Spieth från ledning till missad kvalgräns

"Gav mig själv det ena dåliga läget efter det andra"

Text: Martin Strömberg • 2023-01-14 Uppdaterad 2023-01-14

Det blev en riktig mardrömsdag för ledande Jordan Spieth när han gick ut i eftermiddagspasset strax efter lunch andra dagen av Sony Open. Efter en inledande 64-rond och starkt självförtroende kom bakslag efter bakslag under dag två. Till slut signerade han en rond på 75 slag (+5) och när alla spelat klart hade Spieth blivit den första på PGA Tour på nästan tre år att leda efter första ronden och ändå missa kvalgränsen. Senaste spelare att göra det var Matt Every som hade 65-83 i Arnold Palmer Invitational 2020.

– Det suger verkligen. Jag gav mig själv det ena dåliga läget efter det andra från tee och här måste man bara träffa fairways. Jag har aldrig varit i ledning och sedan missat kvalgränsen tidigare men det här var en riktigt dålig dag. Jag tycker inte att spelet var direkt annorlunda från torsdagen men bakom ett träd här och ett par decimeter ut i ruffen där, ett par dåliga svingar som fick dåligt resultat. Det kändes som att jag fick dåliga kort hela tiden idag.

Spieth fick sällskap av båda svenskarna i fältet. Vincent Norrman (+2) och David LIngmerth (+3), missade båda kvalgränsen som gick vid två under par efter två dagars spel.

Sony Open leds halvvägs av Chris Kirk, som gick andra ronden på 65 slag och som är elva under par totalt, ett slag före J.J. Spaun och Taylor Montgomery.Text: Martin Strömberg • 2023-01-14
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Rulla till toppen