Alexander Norén spelar näst sista matchen under söndagens avgörande i Hero Cup i Abu Dhabi // Foto: Getty Images

Norén i näst sista singelmatchen

Får nyckelroll under sista dagens spel i Hero Cup.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-14 Uppdaterad 2023-01-14

Det är ledning för det kontinentaleuropeiska laget inför sista dagens tio singelmatcher i Hero Cup. Det blev två jämna sessioner med foursomematcher under lördagen på Abu Dhabi GC där förmiddagsmatcherna slutade 2,5 mot 2,5. Enda svenska deltagaren, Alexander Norén, spelade återigen tillsammans med belgaren Thomas Pieters, och de delade sin match mot det brittiska paret Ewen Ferguson/Richard Mansell. Norén och Pieters var ett ner inför sista hålet men där lyckades Norén rulla i en birdieputt från fyra meter för delning.

– Det är kul att inleda säsongen med den hör typen av tävling men om jag ska vara ärlig så var det bara Alex som spelade golf idag, jag spelade uselt. Men jag lovar att spela bättre på eftermiddagen, sa Pieters efter förmiddagens spel.

Under eftermiddagens spel föll dock Pieters och Norén efter en relativt svajig insats mot Tommy Fleetwood och Jordan Smith med 2/1, men det kontinentaleuropeiska laget vann ändå sessionen med 3-2 och har ledningen med 8,5 mot 6,5 inför sista dagens singelspel. Kaptenen Francesco Molinari vann båda sina matcher tillsammans med danske NIcolai Høigaard och han njuter av matchspelsformatet.

– Jag visste inte så mycket om Nicolai innan den här veckan men vi har haft roligt och han spelar fantastiskt. Vi behöver fortsätta att trycka framåt och försöka att vinna även sista dagens spel, sa Molinari.

Under sista dagens singelmatcher får Alexander Norén en nyckelroll då han spelar näst sista matchen mot skotten Robert MacIntyre.

Här nedan följer alla singelmatcher.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-14
TournyttAlexander NorénDP World TourFrancesco MolinariHero CupThomas PietersTournytt
Rulla till toppen