Keith Pelley (chef DPWT) och Jay Monahan (chef PGA Tour) vill skapa en bredare väg för spelare att ta sig till de två stora tourerna. Så nu tas den japanska touren in i systemet. Bild: Getty Images

DP World Tour

Japanska touren kopplas ihop med DPWT

De tre bästa på den japanska rankingen kommer att få ett kort till DP World Tour.

Text: Bo Hansson • 2022-12-06 Uppdaterad 2022-12-06

I kölvattnet av LIV Golfs inträde på golfscenen har DP World Tour och PGA Tour steppat upp sitt samarbete. Exempelvis får de tio bästa på Race to Dubai-rankingen spelrättigheter på PGA Tour från säsongen 2024.
Nu kopplas även den japanska touren på vagnen.
De tre bästa på JTGO-rankingen (Japan Golf Tour Organisation) får nu ett kort på DP World Tour. Och därmed en möjlighet att lättare ta sig vidare till PGA Tour.

Golf är stort i Japan. Både på herr- och damsidan, kanske framför allt på damsidan. På herrsidan har Japan elva spelare rankade topp 200 i världen, Sverige har tre.
Den stora stjärnan, Hideki Matsuyama, Mastersvinnare och rankad tjugo i världen, följs exempelvis av ett koppel av journalister och fotografer var han än spelar.
DP World Tour får nu också en tävling i Japan på spelschemat 2023. I april ska ISPS Handa Championship spelas på Ishioka GC i Omitama.
– Vi har spelare från 34 länder som har spelrättigheter på DP World Tour 2023 och, tillsammans med vår första tävling i Japan i april, är detta ytterligare ett bevis på vår position som golfens mest globala tour, säger DPWT:s vd Keith Pelley till tourens hemsida.
Samarbetet innefattar också möjligheter att spela DP World Tours kvalskola.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-12-06
TournyttDP World TourJapanska tourenPGA TourTournytt
Scroll to Top