Tiger och Charlie Woods ska försöka att vinna PNC Championship om två veckor // Foto: Getty Images

Tigers råd till sonen: ”Kopiera Rorys sving – inte min”

Tiger: "Har ni någon gång sett Rory ur balans?"

Text: Martin Strömberg • 2022-12-04 Uppdaterad 2022-12-04

Många har imponerats av Charlie Woods sving och efter att en video av hans sving från juniortävlingen, Notah Begay III Junior Golf Cahmpionship, kom ut på nätet så vällde kommentarerna in. Många tyckte att Charlies sving ser ut som en hybrid mellan Tigers och Rory McIlroys sving, och Tiger var bestämd när han kommenterade vilken av dem han rekommenderar för sin son.

– Jag sa till Charlie: ”Försök inte att svinga som mig, svinga som Rory”, berättade Tiger Woods under veckans Hero World Challenge, som han är värd för.

Han hyllade McIlroys balans och styrka i svingen.

– Har ni någon gång sett Rory ur balans i avslutningen? Aldrig. Det är en av de sakerna som min pappa alltid påtalade, du ska kunna hålla balansen i svingen ända till dess att bollen rullat och stannat.

Tiger berättade också att han tränar Charlie på samma sätt som hans pappa tränade honom när det gäller att kunna avskärma sig och inte störas av omgivningen eller andra spelare.

– Vi håller på hela tiden. Om jag kan störa honom så kan andra också göra det och målet är att komma till en punkt där jag inte lyckas, då kan inga andra störa honom heller, förklarade Tiger.

Den 17-18 december spelar Tiger och Charlie Woods PNC Championship, en partävling där familjemedlemmar spelar med varandra. Förra året slutade Woods/Woods tvåa efter John Daly och hans son John Daly II.Text: Martin Strömberg • 2022-12-04
TournyttCharlie WoodsJohn DalyJohn Daly IIPNC ChampionshipRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen