Linus Lilliedahl inledde den nya säsongen på PGA Tour Latinoamerica på bästa sätt, med bästa ronden första dagen i Argentina // Foto: Getty Images

Tournytt

Lilliedahl rivstartade nya säsongen

Leder efter blåsig 67-rond i Buenos Aires.

Text: Martin Strömberg • 2022-12-02 Uppdaterad 2022-12-02

Förra säsongen slutade Linus Lilliedahl på en 60:e plats på PGA TOUR Latinoaméricas Order of Merit. När den nya säsongen inleddes i ett blåsigt Argentina rivstartade Lilliedahl direkt genom att ta ledningen i Argentina Open efter en rond på 67 slag (-5). Det var en nöjd Lilliedahl som startar en ny säsong strålande.

– Jag är jätteglad över att inleda den nya säsongen med en bra rond. Planen idag var att svinga lugnt eftersom jag visste att det skulle bli blåsigt och det var verkligen mycket vind. Jag lyckades hålla planen och gjorde inte många misstag, sa svensken till PGA Tour efter ronden.

Lilliedahl inledde starkt och var tre under efter fyra hål, efter att bland annat ha slagit i tredjeslaget på tredje hålet från cirka 90 meter för en birdie. Det blev bara en bogey på ronden på det 14:e hålet där han missade green och misslyckades med att rädda par.

Lilliedahl är ett slag före tre spelare på fyra under par inför andra dagens spel.

Också Tim Widing spelar på Nordelta Golf Club utanför Buenos Aires, Widing inledde med en 73-rond vilket räcker till en delad 48:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-02
TournyttLinus LilliedahlPGA Tour LatinoamericaTim WidingTournytt
Scroll to Top