Joakim Lagergren laddar på under förra säsongens Andalucia Masters där han slutade tvåa. Nu kan det dröja innan DP World Tour spelar på Valderrama igen. Bild: Getty Images

LIV Golf

Valderrama byter sida – går över till LIV

Ikoniska spanska banan har tecknat ett femårsavtal med den nya touren.

Text: Bo Hansson • 2022-12-01 Uppdaterad 2022-12-01

Valderrama är en av Europas bästa banor och starkt förknippad med DP World Tour som en av tourens mest ikoniska spelplatser.
Fram till 2008 gick tourfinalen på den spanska banan. 1997 hölls Ryder Cup där (Europa vann 14,5–13,5 med Jesper Parnevik och Per-Ulrik Johansson i laget). I oktober spelades Andalucia Masters på banan. Spanjoren Adrian Otaegui manövrerade sig skickligt fram mellan korkträden och vann med sex slag före Joakim Lagergren.
Men när DP World Tours spelschema för säsongen 2023 presenterades fanns inte Valderrama med.
Nu visar det sig varför. Valderrama har gått över till LIV Golf.

LIV Golfs första säsong bestod av åtta tävlingar. På onsdagen presenterade touren tre nya tävlingsarrangörer som ska ingå i schemat för 2023. Valderrama är en av dem.
Den spanska klubben har skrivit ett femårsavtal med LIV Golf.
– Real Club Valderrama har en rik historia när det gäller att arrangera stora golftävlingar och vi är glada över att inleda ett nytt partnerskap med LIV Golf. De högklassiga spelare som kommer att tävla på Valderrama kommer utan tvekan att locka många fans som gärna vill se några av världens bästa spelare. Det är inget tvivel om att de fem LIV-tävlingar vi ska stå värd för de kommande åren ytterligare kommer att stärka Andalucias position som en av världens bästa golfdestinationer, säger Valderramas vd Javier Reviriego i ett pressmeddelande.
2023 års tävling kommer att spelas 30 juni–2 juli.

LIV Golf har även tecknat avtal med mexikanska Mayakoba El Camaleòn som funnits med på PGA Tours schema. Viktor Hovland vann där både 2020 och 2021.
En tredje bana som nu är på LIV Golfs sida är Sentosa GC i Singapore som tidigare stått värd för Singapore Open på DP World Tour.
– De här banorna har arrangerat minnesvärda ögonblick inom golfen och vi ser fram emot att bygga nya traditioner för sporten genom att leverera en första klassens upplevelse på några av de bästa banorna i världen, säger LIV-chefen Greg Norman i samma pressmeddelande.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-12-01
TournyttDP World TourGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesValderrama
Rulla till toppen