Foto: Getty Images

LET

Tourstjärnan blir tränare på golfresa

Caroline Hedwall vill lära deltagarna att träna mer effektivt.

Text: Eric Franzén • 2022-11-30 Uppdaterad 2022-11-30

Vill man byta svensk vintertristess mot golfträning på varmare breddgrader finns det ett digert utbud av resor att välja mellan – exempelvis Superstart Classic där Golfskolans tränarpanel intar Hacienda del Alamo i slutet av februari.
Den som bläddrar tillräckligt ihärdigt på resesajterna kommer också att springa på en möjlighet att nöta på spelet ihop med den allra senaste svenska toursegraren. Under slutet av mars medverkar Caroline Hedwall på en veckolång resa till Costa Ballena, där hon och hennes tränare Johan Andersson kommer att coacha de 18 deltagarna. 
– Vi kommer i princip gå igenom allt, skulle jag säga. Från sving, närspel, puttning och till hur man kan träna på de olika delarna. Tanken är att Johan får hjälpa deltagarna med teknik och så medan jag delar med mig av övningar och sätt att träna på. Dessutom ingår ju fem rundor golf och då kommer både jag och Johan att spela med och ge tips om strategi och den delen av spelet, säger Caroline Hedvall till Svensk Golf.

Vad vill du att spelarna ska få med sig från just dina pass?
– Det jag framförallt vill bidra med är hur man kan träna golf på ett effektivt sätt. Jag är inte den tourspelaren som lägger ner flest timmar på träning, men när jag tränar, så tränar jag väldigt effektivt och fokuserat och jag tror många amatörer med begränsat antal timmar till golfträning skulle kunna förbättra sig mycket bara genom att träna mer effektivt och med rätt fokus.

Söndagens triumf i Open de Espana var Caroline Hedwall sjunde seger på Ladies European Tour. Hedwall klättrade därmed 82 placeringar på världsrankingen, där hon efter senaste uppdateringen nu återfinns på plats 137. 
– En riktigt härlig avslutning på säsongen, konstaterar hon själv.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-11-30
TournyttCaroline HedwallLadies European Tour
Scroll to Top