"Vi måste få båda parter att sätta sig ner tillsammans. Men om en sida är så fientlig, där någon försöker förstöra vår tour, hur ska man ta sig an det?", säger Tiger Woods. Bild: Getty Images

LIV vs PGA Tour

Tiger: ”Greg Norman måste bort”

Menar att det är enda möjligheten att få till konstruktiva samtal mellan LIV och PGA Tour.

Text: Bo Hansson • 2022-11-30 Uppdaterad 2022-11-30

Säsongen 2022 har varit ett enda långt ställningskrig mellan PGA Tour/DP World Tour och saudifinansierade LIV Golf – med förre världsettan Greg Norman vid rodret.
Nuvarande världsettan Rory McIlroy sa för några veckor sedan att en förutsättning för att parterna ska närma sig varandra är att Greg Norman lämnar sin post.
Tiger Woods är av samma åsikt, skriver Golf Channel.

I samband med en presskonferens inför Hero World Challenge, som Woods tänkt spela men nu har dragit sig ur på grund av skada, menade han att det finns ett första steg som måste tas för att eventuella fredssamtal mellan tourerna ska kunna börja och ha en chans.
– Jag tror att Greg måste bort. Om han försvinner så finns det en möjlighet, säger Tiger Woods.
PGA Tour har stängt av de spelare som gått över till LIV. LIV har stämt PGA Tour. PGA Tour har stämt LIV tillbaka. En rättegång ska äga rum i januari 2024.
DP World Tour har en rättegång satt till februari nästa år som ska avgöra om LIV-spelare får vara med på den touren eller inte.
Majortävlingarna har ännu inte stoppat någon spelare men har heller inte lagt fram sina exakta kvalifikationskrav inför 2023.
Fönstret inför nästa säsong är på väg att stängas, anser Tiger Woods.
– Det måste börja med ledarskapet på deras sida. Att man förstår att det som händer just nu inte är det bästa och heller inte framtiden för golfen. Vi måste få båda parter att sätta sig ner tillsammans. Men om en sida är så fientlig, där någon försöker förstöra vår tour, hur ska man ta sig an det?
–  Greg måste lämna. Efter det kan vi slutligen, förhoppningsvis, låta stämningarna vila och försöka komma fram till något. Som det är i nuläget kan jag inte se det hända. Inte med deras ledarskap, inte med Greg där och hans fientlighet gentemot själva touren, säger Tiger Woods.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-11-30
TournyttDP World TourGreg NormanHero World ChallengeLIV Golf Invitational SeriesPGA TourTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen