Ludvig Åberg toppar rankingen och får åka till Dubai. Bild: Getty Images

DP World Tour

Ludvig Åberg får en plats i Rolextävling

Toppar universitetsrankingen – får spela Dubai Desert Classic i januari.

Text: Bo Hansson • 2022-11-24 Uppdaterad 2022-11-24

Ludvig Åberg, från Eslöv, klev för några månader sedan upp som världsetta på amatörrankingen.
23-årige Åberg spelar collegegolf för Texas Tech och är också, inför vinteruppehållet, nummer ett på collegerankingen, PGA Tour University Velocity Global ranking (klicka här för fullständig ranking).
Belöningen för det är en plats i Dubai Desert Classic på DP World Tour.

Dubai Desert Classic spelas 26–29 januari på Emirates GC och är en av säsongens fem  Rolextävlingar. Den totala prispotten är nio miljoner dollar. Startfältet kommer att vara högklassigt.
– Det är en ära att vara nummer ett på PGA Tour University och jag är väldigt tacksam för möjligheten att spela i en sådan prestigefull tävling, säger Ludvig Åberg, enligt Golf Digest.
Ludvig Åberg har legat etta på collegerankingen i elva veckor.

Nyligen bestämde PGA Tour att den spelare som toppar rankingen efter NCAA Championship i juni får ett PGA Tour-kort för resterande delen av säsongen. De som slutar på platserna 2–5 får full status på Korn Ferry Tour.
Ludvig Åberg har spelat på DP World Tour tidigare. 2018 var han med i Nordea Masters på Hills där han slutade på 34:e plats. Han var också med i Scandinavian Mixed på Vallda 2021 (46:a). Ludvig Åberg har också spelat tre tävlingar på PGA Tour (en klarad kvalgräns). 2020 satte han hela den nordiska proffseliten på plats när han vann Karineholm Open. TVå veckor senare vann han även Barsebäck Resort Masters, även den på Moregolf Mastercard Tour.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-11-24
TournyttDP World TourDubai Desert ClassicLudvig ÅbergNyheterPGA Tour UniversityTexas TechTournytt
Rulla till toppen