CME Groups Vd, Terry Duffy, var inte helt nöjd efter årets tourfinal i Florida // Foto: Getty Images

Huvudsponsorn besviken efter LPGA:s middagsfiasko

Duffy: "Det är förödmjukande"

Text: Martin Strömberg • 2022-11-22 Uppdaterad 2022-11-22

Under söndagen vann nyazeeländskan Lydia Ko CME Group Tour Championship och mottog den största segerchecken hittills på LPGA, två miljoner dollar ur CME Groups Vd, Terry Duffys, hand. CME Group är LPGA Tours största sponsor och har ända sedan 2011 varit titelsponsor för tourfinalen. CME Group har pumpat in miljontals dollar i LPGA och tillsammans med de fem dammajors som spelas står man för cirka hälften av den totala prissumman på LPGA.

Under tisdagskvällen arrangerade CME Group en middag inför tourfinalen, men när Terry Duffy ville ge alla spelare på plats en applåd fanns inte en enda spelare på plats.

– Det är förödmjukande för ett företag av vår storlek och för mig personligen, sa Duffy senare, enligt Golfweek.

Duffy var dock inte besviken på spelarna i första hand, utan på LPGA Tour.

– Jag är extremt besviken på LPGA Tours ledning. De behöver verkligen skärpa sig annars riskerar de att bli av med personer som mig på grund av såna här saker.

LPGA Tours högste chef, Mollie Marcoux Samaan, som tillträdde tjänsten för ett och ett halvt år sedan, tog på sig ansvaret för fiaskot med middagen.

– Det finns inga som stöttat LPGA Tour så som CME Group och Terry Duffy har gjort. Det har uppenbarligen blivit en miss i kommunikationen den här gången och det är mitt ansvar att se till att det inte händer. Jag tar fullt ansvar för detta och ska se till att det inte upprepas, sa Marcoux Samaan om händelsen.

Trots att LPGA nyligen presenterade ett schema med en total prissumma som överstiger 100 miljoner dollar för första gången, är det fortfarande de stora sponsorerna som drar skeppet. Arbetet med att få fler sponsorer och framförallt att få upp prissummorna på de mindre tävlingarna är fortfarande tufft. Duffy menar att man måste göra arbetet ihop och att det är oerhört viktigt att spelarna syns.

– Jag är orolig för tourens framtid. LPGA måste arbeta med spelarna så att alla har samma bild av att vi alla som är inblandade måste arbeta tillsammans för att lyckas. Det räcker inte med en person eller ett företag, alla måste dra åt samma håll, sa Duffy.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-22
TournyttCME Group Tour ChampionshipLPGA TourLydia KoMollie Marcoux SamaanTerry DuffyTournytt
Rulla till toppen