Rory McIlroy leder Race to Dubai inför tourfinalen men får en tuff uppgift att hålla undan för Matthew Fitzpatrick // Foto: Getty Images

McIlroy hyllar LIV-spelaren: ”Har gjort en av årets mest imponerande bedrifter”

McIlroy och Otaegui trivdes ihop under andra ronden i Dubai.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-18 Uppdaterad 2022-11-18

Nordirländaren Rory McIlroy har blivit en av de traditionella golftourernas starkaste röst i debatten kring LIV Golf. Inför BMW PGA Championship i somras uttryckte McIlroy bland annat besvikelse över att ett antal LIV-spelare tilläts spela på Wentworth. Under andra ronden av tourfinalen DP World Tour Championship spelade nordirländaren med spanjoren Adrian Otaegui, som spelat tre event i LIV Golf med en sjätteplats i London som bästa resultat. Och den här gången hade McIlroy inget att invända mot att Otaegui var på plats.

– Inga problem. Jag har känt Adrian länge och han har stått för en av årets mest imponerande bedrifter, att gå 19 under på Valderrama är helt makalöst. Det är som det är, han är en fantastisk spelare och han förtjänar att vara med här eftersom han är bland de 50 främsta på listan och vi hade bra stämning hela dagen.

För McIlroy, som leder Race to Dubai inför finalen, ser det inte ut att bli en enkel resa mot totalsegern. Han avslutade med birdie-birdie-eagle andra ronden för att åtminstone krympa avståndet upp till ledarduon Matt Fitzpatrick och Tyrrell Hatton, båda på 12 under par. McIlroy är på delad elfteplats på fem under par.

– Fitz verkar inte vilja göra det lätt för mig och så länge som han spelar så här bra måste jag spela ännu bättre. Det är en svår utmaning men jag har åtminstone mycket att spela för så det ska bli kul.

Svenske Alexander Norén är delad trea inför helgens spel, tre slag bakom ledarduon.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-18
TournyttAdrian OtaeguiAlexander NorénDP World TourDP World Tour ChampionshipMatthew FitzpatrickRory McIlroyTournyttTyrrell Hatton
Rulla till toppen