Simon Forsström är i fortsatt ledning i sista steget av kvalskolan i spanska Tarragona // Foto: Getty Images

Kvalskolan

Forsström en rond från drömmen

Tre svenskar på rätt sida inför sista ronden av kvalskolan.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-15 Uppdaterad 2022-11-16

Med en rond kvar av sista steget i Kvalskolan till DP World Tour är det fortsatt svensk i toppen genom Simon Forsström. Femte ronden avverkades på 66 slag och med 26 under par är svensken nu bara en rond från målsättningen och drömmen inför kvalet. En plats på DP World Tour. Han leder med två slag före engelsmannen Daniel Brown och har hela elva slag ner till 25:e platsen där gränsen för kortet går.

– Det skulle vända upp och ner på min värld och betyda allt. Men jag kan inte ta ut något i förskott utan måste fokusera på varje slag och om jag missar så tar jag inga risker utan tar min medicin och försöker rädda par, förklarade Forsström.

Det ser också mycket bra ut för Tobias Edén som delar åttondeplatsen på 19 under par efter en ännu en fin rond. Sedan hans inledande 76-rond har Edén radat upp rondresultaten 68-61-67-66 och med 19 under par har han fyra slags marginal neråt inför sista dagens spel på Infinitum Golf.

Ytterligare en svensk befinner sig just nu på rätt sida. Niklas Lemke hade inte sin allra bästa dag på tisdagen men en avslutande birdie gav ändå lite marginal neråt. Lemke är delad 16:e inför sista dagen på 17 under par.

Jens Fahrbring jagar vidare med jämna bra ronder men är just nu ett par slag på fel sida med sina 13 under par. Och ytterligare ett slag längre ner finns Henric Sturehed på tolv under par efter en fin 65-rond på tisdagen. Sturehed delar 36:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-15
TournyttDP World TourHenric SturehedJens FahrbringKvalskolanNiklas LemkeSimon ForsströmTobias EdénTournytt
Rulla till toppen