Mira Berglund, Didrik Ringvall Bengtsson, Albert Hansson och Matilda Jonsson tog hem varsin klass när JSM i Simulatorgolf avgjordes i Nacka // Foto: Göran Söderqvist

Fyra svenska mästare i simulatorgolf

Landslagscoachen: "Får slå en himla massa slag med fullt fokus"

Text: Martin Strömberg • 2022-11-13 Uppdaterad 2022-11-13

Efter en intensiv och händelserik dag korades fyra svenska mästare när den första upplagan av JSM i simulatorgolf avgjordes under lördagen hos Nacka Indoor Golf.

– Kul, det var verkligen man mot man och det känner man av. Just att man kommer så nära varandra jämfört med en match på banan då man här är en och halv meter från varandra hela tiden vilket är väldigt nära. Det blir bra matchstämning, sa Didrik Ringvall Bengtsson direkt efter sin finalseger i tävlingsklassen duell.

När solen gick upp över köpcentret Nacka Forum, beläget mindre än tio minuter med bil från Södermalm i Stockholm och Svenska Golfförbundets huvudkontor, denna den andra lördagen i november samlades några av Sveriges bästa juniorer på gräs för att spela svenskt juniormästerskap i simulatorgolf. Mästerskapet avgjordes i två olika grenar som båda avgjordes i matchspel. En gren liknar spel på gräs utomhus och en är designad för simulatormiljö. Sveriges mesta mästerskapsbana, Ocean Course på Barsebäck Resort, fick i sin digitala upplaga bli spelplats i denna mästerskapspremiär i att spela bana.

Ett flertal av Sveriges bästa juniorer trivdes på Nacka Indoor Golf och första upplagan av JSM i simulatorgolf // Foto: Göran Söderqvist

Den andra grenen är duell där spelarna tävlar om att komma närmast flaggan 18 gånger från olika avstånd. Den som hamnar närmast och vinner hålet får då fördel med att välja avstånd för nästa slag. Mira Berglund från Veckefjärdens Golfklubb i Örnsköldsvik tog sig till dubbla finaler. Det blev seger i matchspelet på Barsebäck med 1/0 efter en välspelad final där hon mötte Ringenäs Nathalie Borg. I duellen var det Kumlas och från januari University of Georgias Matilda Jonsson som visade sig starkast och segrade med 2/1.

Albert Hansson in action under JSM som spelades på Ocean Course i Barsebäcks digitala form // Foto: Göran Söderqvist

Bland pojkarna var det ingen som tog sig till dubbla finaler. I duellen var det Didrik Ringvall Bengtsson, Saltsjöbaden, som tog en övertygande seger med 3/2 mot Sebastian Nilsson Öjestrand. Skaftös Albert Hansson besegrade David Lundgren, Kristianstad, med 2/1 i finalen på Ocean Course. Albert har ett bra år bakom sig även på gräs, där segern i The Boys Amateur Championship sticker ut lite extra och där besegrade han dagens andra mästare, Didrik, i finalen på Carnoustie. Många jämna matcher blev det under dagen, många slag slogs och för finalisterna gällde det att hålla fokus från tidig morgon hela vägen genom finalpasset som slutade några minuter efter 18:00.

– Det går fort att spela, det är effektivt och de får slå en herrans massa slag med fullt fokus och det är precis det vi är ute efter – snabbt, rappt och roligt. Jag tror de kommer vara väldigt trötta i skallen i kväll efter så många slag med hög koncentration på kort tid, sa landslagscoachen, Jonnie Eriksson om det han såg och upplevde på plats.

Resultat:

Match pojkar:

1. Albert Hansson, Skaftö 2. David Lundgren, Kristianstad 3. Wilhelm Ryding, Haninge

Match flickor:

1. Mira Berglund, Veckefjärden 2. Nathalie Borg, Ringenäs 3. Matilda Jonsson, Kumla

Duell pojkar:

1. Didrik Ringvall Bengtsson, Saltsjöbaden 2. Sebastian Nilsson, Öjestrand 3. Wilhelm Ryding, Haninge

Duell flickor:

1. Matilda Jonsson, Kumla 2. Mira Berglund, Veckefjärden 3. Elin Pudas Ramler, Delsjön


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-13
TournyttAlbert HanssonDavid LundgrenDidrik Ringvall BengtssonJSMMatilda JonssonMira BerglundNathalie BorgSebastian NilssonSimulatorgolfTournytt
Rulla till toppen