Alexander Norén hittade någonting under första ronden och delar ledningen i Houston Open med 65 slag // Foto: Getty Images

Tournytt

Norén delar ledningen i Houston

Vill säkra platsen till Augusta National.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-11 Uppdaterad 2022-11-11

Inför veckans Houston Open var Alexander Norén rankad som 50:e spelare på OWGR, herrarnas världsranking, och det är just de 50 främsta som vid årets slut får inbjudan till årets första major, Masters på Augusta National i början av april. Därför behöver han en bra placering den här veckan. Men svensken var inte helt stensäker på formen efter en delad 42:a plats förra veckan i Mexiko.

– Förra veckan var en kort till medelkort bana med mycket wedgar in. Här krävs lite bättre långt spel och man måste träffa fairways och greener så jag var lite nervös inför dagen och det har inte känts jättebra på träning, förklarade Norén.

Men väl ute på Memorial Park var det någonting som klickade under första ronden. Efter ett under par första nio släppte det rejält på vägen hem och Norén gjorde fem birdies under sina sista åtta hål för 65 slag (-5). Alex Norén har ännu inte vunnit någon tävling på PGA Tour och har som bäst två andraplatser och tre tredjeplatser i karriären.

– Jag hittade någonting och började slå betydligt bättre järnslag, förklarade Norén.

Norén tjänade 3,6 slag mot fältet in mot green och även puttningen fungerade fint och Norén tjänade över 1,6 slag mot övriga på greenerna.

Svensken delar ledningen efter första ronden med Tony Finau, Aaron Wise och Tyson Alexander, när spelet bröts på grund av mörker med bara fyra bollar kvar på banan.

David Lingmerth, som visat fin form senaste tiden, inledde Houston Open med en rond på 70 slag (par) och delar 55:e plats, medan Henrik Norlander gick runt på 73 slag (+3) för en delad 105:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-11
TournyttAaron WiseAlexander NorénDavid LingmerthHenrik NorlanderPGA TourTony FinauTournyttTyson Alexander
Scroll to Top