Martin Slumbers, Vd för R&A, tänker inte svika 150 års historia och bannlysa någon spelare från The Open // Foto: Getty Images

The Open

R&A: ”Vi tänker inte bannlysa någon”

Slumbers: "Ser fram mot att se Cameron Smith på första tee nästa år"

Text: Martin Strömberg • 2022-10-30 Uppdaterad 2022-11-03

Under veckans Asia-Pacific Amateur Championship gjorde Martin Slumbers, Vd för Royal and Ancient (R&A) en intervju med Golf Digest där han bland annat diskuterade The Opens framtid och hur R&A ser på LIV Golf Invitational Series. Och Slumbers var tydlig med att man inte har några planer på att bannlysa spelare eller ändra på särskilt mycket på grund av LIV Golf Invitationals existens.

– Vi kommer att offentliggöra i början av 2023 hur vi kommer att hantera spelarna som valt att gå till LIV men vi kommer inte att bannlysa någon. Vi tänker inte svika 150 års historia och stänga The Open, namnet The Open talar för sig självt. Vad vi tänker göra är att se till att det finns vägar att ta sig in och jag ser fram mot att se Cameron Smith på första tee nästa år för att försvara sin titel. The Open behöver ställa sig vid sidan av de kontroverser som finns och stå fast vid våra grundprinciper vilka är att vi vill ha de bästa spelarna i världen på plats, förklarade Slumbers.

Den 151:a upplagan av The Open spelas på Royal Liverpool den 20-23 juli 2023.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-30
TournyttCameron SmithMartin SlumbersR&ATournytt
Rulla till toppen