Maja Stark bidrar som extra tillgång och assisterande coach när Flicklandslaget är på tävling i Malaga // Foto: Swedish Golf Team

Stark extraknäcker som landslagscoach

Stark: "Vill hjälpa till och få inspiration"

Text: Martin Strömberg • 2022-10-28 Uppdaterad 2022-10-28

Den här veckan spelar flicklandslaget International Spanish Stroke Play Championship utanför spanska Malaga. Och med sig har de en av våra mest framgångsrika damspelare just nu, Maja Stark, som assisterande coach.

– Jag ville se hur Swedish Golf Team jobbar nu och det är väldigt likt från när jag var med. Hjälpa till och dessutom få lite inspiration av tjejerna.

Stark som slagit igenom stort under året med bland annat tre segrar på LET, en på LPGA och dessutom massor av topp tio-placeringar lär vara populär som samtalspartner och bollplank för de unga tjejerna som så småningom kommer att hamna i många av de situationer som Stark gjort de senaste åren.

– Förhoppningsvis kan jag hjälpa till med mycket av vad de inte ska göra och säga. Hjälpa till och svara på deras frågor om college när de ska välja i framtiden, de går ju i gymnasiet nu och min caddie kommer hit senare och då ska vi ha en frågestund där vi kan svara på frågor om proffslivet bland annat.

Här kan ni följa de svenska flickorna i International Spanish Stroke Play Championship


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-28
TournyttAmatörgolfMaja StarkTournytt
Rulla till toppen