Niklas Lemke behöver sannolikt en seger i sista tävlingen för året för att säkra kortet och han inledde vasst i Portugal // Foto: Getty Images

Sex svenska spelare – 31 under par

Svensk kanonstart i Portugal.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-28 Uppdaterad 2022-10-28

Det har varit en lite trög svensk säsong på DP World Tour och hittills enda segern togs av Linn Grant i hemmatävlingen Scandinavian Mixed på Halmstads GK. Men när säsongen lider mot sitt slut visar flera svenska spelare plötsligt form och efter första ronden av årets sista ordinarie tävling, Portugal Masters, är de sex svenska spelarna tillsammans 31 under par, ett snitt på 5,17 under par. Bäst efter första ronden i Vilamoura är Joakim Lagergren på delad fjärdeplats efter en rond på 64 slag (-7). Lagergren slutade tvåa på Valderrama för två veckor sedan och inledde veckans tävling med en bogeyfri rond som kröntes av en vacker järntrea från drygt 215 meter upp till cirka två meter från hål för en läcker eagle på det 17:e hålet.

Lagergren är 44:a på Race to Dubai och en bra placering den här veckan skulle säkra hans plats i de avslutande två tävlingarna för säsongen, Nedbank och Tourfinalen i Dubai.

Niklas Lemke behöver sannolikt en seger för att ta sig in bland de 117 som får behålla kortet och han inledde med 65 slag (-6) och en delad sjundeplats.

Marcus Kinhult är 82:a på Race to Dubai och spelar för en plats i nästa veckas Nedbank Golf Challenge dit de 60 främsta på rankingen kvailficerar sig. Kinhult slutade ju tvåa i Nedbank 2019 efter särspel mot engelsmannen Tommy Fleetwood och han inledde veckans Portugal Masters med en stabil bogeyfri 66-rond (-5) . Det innebär att han delar 14:e plats med bland andra Rikard Karlberg, som också han kämpar för sitt kort.

Sebastian Söderberg och Kristoffer Broberg inledde med 67 slag (-4) och delar 29:e plats.

I ledningen efter en dag med låga scorer på Dom Pedro Victoria Golf Course finns engelsmannen Jordan Smith, som gick runt på 62 slag (-9). Smith är ett slag före danske Jeff Winther och holländaren Joost Luiten, båda 63 slag (-8).


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-28
TournyttDP World TourJeff WintherJoakim LagergrenJoost LuitenJordan SmithKristoffer BrobergMarcus KinhultNiklas LemkeRikard KarlbergSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen