Henrik Stenson tillhör laget Majesticks på LIV Golf Series. Bild: Getty Images

LIV Golf

Stenson: ”Jag är villig att använda lögndetektor”

"Jag kan med hundra procents ärlighet säga att det inte alls var så."

Text: Bo Hansson • 2022-10-27 Uppdaterad 2022-10-27

Henrik Stenson var Europas Ryder Cup-kapten under några månader när han plötsligt hoppade över till LIV Golf. Stenson blev omedelbart av med kaptensrollen och ersattes av Luke Donald.
Henrik Stenson har tidigare sagt att pengarna spelade stor roll i hans beslut att spela för LIV.
Han uppges ha gått 50 miljoner dollar för att skriva på kontraktet med den saudifinansierade touren.
Sedan dess har det florerat rykten och spekulationer om att Henrik Stenson tog jobbet som Ryder Cup-kapten enbart för att sedan kunna få en bättre deal med LIV.
Det förnekar han i en intervju med mailplus.co.uk i samband med LIV Golfs sista tävling för säsongen, lagslutspelet i Miami med 50 miljoner dollar i total prispott.
– Jag kan med hundra procents ärlighet säga att det inte alls var så. Jag är villig att använda lögndetektor när det gäller det, säger Henrik Stenson.
– Jag trivs där jag är nu. Jag njuter av att vara med killarna på den här touren. Vi spelar tillsammans, reser tillsammans och det är en helt annan vibb här jämfört med den vanliga touren. Jag får en lång period utan tävlingar, som jag velat ha i sjutton år, och ser fram emot att bli stark i gymmet och göra mig redo för nästa säsong i februari, säger Henrik Stenson.

Henrik Stenson tillhör laget Majesticks och börjar fredagens kvartsfinalspel med att spela foursome. Läs hur LIV-slutspelet på Trump National Doral i Miami går till HÄR.

Veckans ledartavlor


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-10-27
TournyttHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesRyder CupTournytt
Rulla till toppen